Drets Socials

La consellera conversa durant la inauguració d'una llar residència

Cervera, sobre l'anul·lació de la llei de contenció de lloguers: "Ens trobem un altre cop davant una ingerència del TC que ataca la sobirania del Parlament"

La consellera ha inaugurat una nova llar residència per a persones amb discapacitat a Tarragona

query_builder   11 març 2022 15:08

event_note Nota de premsa

Cervera, sobre l'anul·lació de la llei de contenció de lloguers: "Ens trobem un altre cop davant una ingerència del TC que ataca la sobirania del Parlament"

La consellera ha inaugurat una nova llar residència per a persones amb discapacitat a Tarragona

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha lamentat avui que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat part de la llei de contenció de rendes del lloguer d’habitatge: “Ens trobem un altre cop davant una ingerència del TC que ataca la sobirania del Parlament de Catalunya, posant traves cada cop que intentem regular aspectes bàsics per a les persones més vulnerables i generant inseguretat jurídica tant a la ciutadania com al sector”.

La consellera davant d'un faristol

“El TC mira amb lupa les lleis que surten del Parlament, àmpliament recolzades pels grups parlamentaris; legislacions que considerem bàsiques per al funcionament del nostre país, sobretot per ajudar a aquelles persones més vulnerables”, ha observat la consellera en una atenció als mitjans a Tarragona: “En canvi, el TC no té la mateixa vara de mesurar davant la ingerència constant del Govern de l’Estat”. Cervera ha posat com a exemple d’aquesta “deriva centralitzadora” lleis com “la Ley de Vivienda o la Ley de Servicios Sociales que envaeixen clarament les nostres competències”.

En risc legislació catalana

Sobre la Ley de Vivienda, que ahir va superar el primer tràmit al Congrés, Cervera ha assegurat que “tal com està escrita ara, si no canvia en el seu tràmit parlamentari, envaeix clarament competències de la Generalitat. S’està posant en risc legislació catalana que mai havia estat qüestionada com per exemple la protecció oficial”. En aquest sentit, ha reclamat a l’Estat menys lleis i aportar més pressupost per a impulsar polítiques d’habitatge potents.

Inauguració d’una llar residència

La consellera ha fet aquestes declaracions a Tarragona, on avui ha inaugurat una nova llar residència per a persones amb discapacitat, dotada de dues unitats de convivència.

Cervera s’ha reunit amb el director general de la Xarxa Sanitària i Social i Docent de Santa Tecla, Joan M. Adserà, i la presidenta de la Fundació Estela, Josepa Zamora, junt a representants de l’àmbit social i de fundacions del territori. Després ha visitat una de les unitats de l’equipament, que ha inaugurat aquest divendres juntament amb l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

La consellera durant la visita a la llar residència
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia