Territori

territori

Territori destina prop de 22 MEUR a ajuts per a la descarbonització de flotes de transport de viatgers i mercaderies

query_builder   14 març 2022 10:48

event_note Nota de premsa

Territori destina prop de 22 MEUR a ajuts per a la descarbonització de flotes de transport de viatgers i mercaderies

  • El DOGC ha publicat la convocatòria aquest dilluns 14 de març
  • Les subvencions van dirigides a grans empreses, PIMES i autònoms

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori destina 21.744.599 milions d’euros a ajuts per a la descarbonització de flotes de transport de viatgers i mercaderies per carretera. Hi poden optar grans empreses, PIMES o autònoms. Els taxis, les furgonetes per al transport de fins a 8 viatgers i les empreses de titularitat pública en queden fora perquè es beneficien d’altres subvencions. Els ajuts provenen dels fons Next Generation de la Unió Europea i estan emmarcats en el Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Finalitat dels ajuts

L’objectiu de la convocatòria és descarbonitzar el transport professional, a partir de la  renovació de les flotes de vehicles pesants i l’impuls de la tecnologia elèctrica o d’hidrogen. Els ajuts, en aquest sentit, van destinats a l’adquisició de nous vehicles de gas, híbrids elèctrics, elèctrics purs o d’hidrogen, a més del desballestament de vehicles antics.

La convocatòria també preveu partides per al retrofit, és a dir, per a la transformació de motors dièsel o benzina en motors d’electricitat, hidrogen o gas. A banda, també hi ha ajuts per a la instal·lació d’infraestructures de recàrrega per a vehicles pesants i per a l’adquisició de semiremolcs per a autopistes ferroviàries.

Terminis

El Diari oficial de la Generalitat, el DOGC, ha fet pública la convocatòria aquest dilluns 14 de març. Les sol·licituds es poden fer a partir d’aquest dimarts a les 09:00 hores a través d’aquest enllaç, on hi ha la informació detallada i l’accés als tràmits.

Les sol·licituds s’aniran resolent a mesura que es vagin presentant i els ajuts s’atorgaran fins a esgotar la partida econòmica. En cas que la partida encara no s’hagi acabat, la data límit per a les sol·licituds serà el 30/04/2024, excepte en el cas dels ajuts pels semiremolcs, que serà el 31/12/23.  

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa 'Territori destina prop de 22 MEUR a ajuts per a la descarbonització de flotes de transport de viatgers i mercaderies'

Nota de premsa 'Territori destina prop de 22 MEUR a ajuts per a la descarbonització de flotes de transport de viatgers i mercaderies'
PDF | 189