Territori

Vidreres

Territori licitarà aquesta primavera les obres per a reforçar la seguretat viària de la C-63 a Vidreres

query_builder   10 març 2022 20:00

event_note Nota de premsa

Territori licitarà aquesta primavera les obres per a reforçar la seguretat viària de la C-63 a Vidreres

  • Els treballs comportaran una inversió de 3 MEUR i consistiran en la construcció de diverses rotondes i passos a vianants i la implantació d’un separador de fluxos

 

  • El vicepresident Jordi Puigneró anuncia la programació d’aquesta actuació durant una visita a diversos municipis de la Selva
Vidreres

El Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori licitarà aquesta primavera les obres per a millorar l’accessibilitat, pacificar el trànsit i reforçar la seguretat viària a la C-63 al seu pas per Vidreres. Ho ha anunciat avui el vicepresident, Jordi Puigneró, durant una visita a diversos municipis de la Selva. Aquesta actuació, amb una inversió prevista de més de 3 MEUR, consistirà principalment en la construcció de diverses rotondes i passos per a vianants i la implantació d’un separador de fluxos en una carretera on hi ha nombrosos accessos a urbanitzacions i a diversos espais d’activitats. Es preveu que l’obra comenci aquesta tardor.


El tram on s’actuarà té una longitud de 3,5 quilòmetres i s’hi preveuen tres noves rotondes, un carril central de gir i la implantació d’un separador central per a reforçar els sentits de la circulació i contribuir, així, a reduir el risc de patir un xoc frontal. Aquest separador consistirà en una zona zebrejada central, amb un doble ressalt i una línia de captafars per afavorir la visibilitat.

Pel que fa als accessos, es construiran noves rotondes d’accés a Torrefortuna, Puigventós –es tancarà la rotonda partida actual– i Aiguaviva Park (al quilòmetre 5,7). A més, es formarà un carril central de gir en la intersecció d’Aiguaviva Park situada al quilòmetre 6,7. En paral·lel, se suprimeixen els trams d’avançament i els girs a esquerres a la carretera. També es milloraran altres accessos que quedin amb girs a la dreta, per a facilitar la conducció.


D’altra banda, s’implantaran nous passos per a vianants a l’entorn dels giratoris de Terrafortuna i d’Aiguaviva Park, amb una tipologia consensuada amb l’Ajuntament, i es millorarà el ferm, la senyalització horitzontal i vertical i les barreres de seguretat.


Millora a la C-63, a Lloret de Mar

També a la C-63, al terme de Lloret de Mar, el Departament ha adjudicat recentment les obres per a millorar la seguretat viària a l’accés a la urbanització dels Pinars. Els treballs, amb un pressupost de prop de 600.000 euros, començaran el mes que ve.  L’actuació consistirà en la millora de la visibilitat i la construcció d’un carril central per a girs a l’esquerra. També  es facilitaran els canvis de sentit i les incorporacions i sortides a la dreta. L’obra es complementarà amb l’adequació de la senyalització, el drenatge i les barreres de seguretat.

3  

Imatges

Fotografia

Fotografia 3569

Fotografia

Fotografia 3904

Plànol

Plànol 208

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 598

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia