Incasòl

Plànol

Barcelona Catalonia fa 15 anys i ho celebra assistint a la fira immobiliària MIPIM

query_builder   14 març 2022 15:31

event_note Nota de premsa

Barcelona Catalonia fa 15 anys i ho celebra assistint a la fira immobiliària MIPIM

  • L’estand de la ciutat de Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya comptarà amb 250 m2 d’exposició i agrupa més de 30 companyies i entitats públiques i privades
  • Barcelona Catalonia porta enguany el seu programa de promoció i captació d’inversió més ambiciós, amb projectes clau com Barcelona Centre, el nou 22@, el Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès o l’Illa A – Business Center de Viladecans
  • Per primera vegada incorpora l’ecosistema PropTech català en la seva delegació
  • La reconversió de l’antiga fàbrica d’automòbils Mercedes-Benz de Barcelona finalista dels MIPIM Awards

La Generalitat de Catalunya, a través d’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ​​renoven a MIPIM 2022 el seu compromís per promocionar models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors. El projecte Barcelona Catalonia enguany fa 15 anys i ho celebrarà en la propera edició de la principal fira immobiliària del món, que se celebrarà des de demà dimarts 15 al 18 de març a Cannes (França). Més de 3.800 empreses provinents de 100 països participaran en aquesta fira, que programarà 480 conferències i ponències en les quals assistirà un públic principalment inversor (el 24% de tots els assistents), juntament amb directors generals i alts càrrecs professionals (el 15%).

Barcelona i la seva àrea metropolitana tenen una gran vocació internacional, oberta i cosmopolita, compromesa amb un model de creixement inclusiu, que genera riquesa i una economia diversificada. Aquests factors fan la ciutat molt atractiva per a la inversió estrangera i la captació de talent internacional.

Sota el lema Open for Business! Barcelona Catalonia porta enguany a MIPIM el seu programa de promoció i captació d’inversió més ambiciós. Comptarà amb un estand de 250 m2 i la participació de 30 socis públics i privats per presentar de manera conjunta les àrees i projectes estratègics. Es tracta d’emplaçaments amb una ubicació excel·lent i una xarxa d'infraestructures que afavoreixen el desenvolupament dels negocis juntament amb serveis per a empreses i per a operadors internacionals.

Els projectes destacats que es presentaran a l’estand són Barcelona Centre, el nou 22@, el Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès o l’Illa A – Business Center de Viladecans. En aquesta edició s’uneixen al projecte per incrementar el valor de l’oferta que es presenta a Cannes, Catalonia Trade & Investment i el Cluster PropTech Barcelona Catalonia, integrada per startups de l’ecosistema PropTech català i internacional. Totes aquestes oportunitats de negoci es veuran projectades sobre la nova maqueta interactiva Barcelona Catalonia que captarà l’atenció i l’interès del visitant al MIPIM d’enguany.

Barcelona i Catalunya consoliden el seu lideratge per a captar inversió estrangera

El recent informe de Ciutats i regions europees del futur 2022/23, publicat per la revista fDi Magazine, del grup Financial Times, ha situat a Barcelona com la millor ciutat europea per la seva estratègia de promoció d’inversors, per davant de Milan i Berlín.

El document destaca, entre altres aspectes, el pla Barcelona Green Deal, de l’Ajuntament de Barcelona, “Un pla econòmic en línia amb l’agenda de l’ONU per a 2030 basat en la sostenibilitat, equitat i la competitivitat, la ciutat camina cap a la consecució d’una economia circular. Això inclou l’atracció d’empreses d’alimentació i transport sostenibles, l’acceleració de la transició energètica de la ciutat i l’impuls de l’economia blava, que promou la sostenibilitat dels recursos oceànics”, cita fDi Magazine.

​​El jurat, format per diversos experts en promoció, reconeixen l’estratègia de promoció de l’àrea metropolitana de Barcelona, que ha atret hubs de referència internacional com Pepsico o Microsoft, la implantació d’empreses tecnològiques que s’han obert portes al mercat europeu des de Barcelona, com Singapur Transformative Digital Customer Experience (TDCX), i l’estrena de bases logístiques, com la de Decathlon.

La publicació també valora la presència a Catalunya d’institucions d’educació superior que actuen “com a imants d’inversió d’alt valor afegit” i el fet que “gegants tecnològics internacionals, pimes i startups altament especialitzades estan atraient el millor talent de tot el món a la regió”.

Finalment, l’informe esmenta l’estratègia de captació d’inversió estrangera d’Acció, focalitzada a atreure nous projectes empresarials a Catalunya en l’àmbit de la indústria 4.0 i la manufactura.

El lliurament dels fDi Awards es realitzarà demà dimarts a les 11:30h, en el marc de la celebració del MIPIM 2022.

Els MIPIM Awards reconeixen novament un projecte de Barcelona Catalonia

MIPIM ha seleccionat un dels projectes presentats dins l’estand de Barcelona Catalonia com a finalista dels Mipim Awards. La Mercedes de Barcelona és finalista en la categoria Best Futura Mega Project. La reconversió de l’antiga fàbrica d’automòbils Mercedes de Barcelona és un projecte central en el marc de l’estratègia de regeneració urbana dels barris del Besòs. Una transformació de l’espai amb equilibri d’usos, amb prop de 1.450 habitatges i una activitat econòmica que generarà 5.000 nous llocs de treball. El nou projecte inclou equipaments públics, zones verdes, comerços en planta baixa, oficines i usos industrials

Creat l’any 1991, MIPIM Awards és un premi immobiliari internacionalment reconegut que s’atorga en el marc de MIPIM. Es premien els projectes més destacats, consolidats o a punt de ser construïts d’arreu del món.

Barcelona Catalonia conference. Regeneration for Business!

MIPIM inclou dins la seva programació una nova edició de la Barcelona Catalonia conference. En aquesta ocasió, sota el títol Regeneration for Business!, Carles Vergara, professor i director del Departament de Direcció Financera del IESE Business School, moderarà la sessió sobre com la nova regeneració de mixtura d'usos, la sostenibilitat i la digitalització creen un entorn perfecte per a impulsar l'economia inclusiva. Per argumentar-ho, la taula comptarà amb la participació de Cristian Oller, vicepresident – director general de Prologis a Espanya; Maria Buhigas, urbanista – fundadora d’Urban-Facts; Ismael Clemente, CEO de Merlin Properties SOCIMI, SA, i Isabel Tejero, directora general de Bureau Veritas Solutions Iberia.

La Barcelona Catalonia Coconference tindrà lloc aquest dimecres a partir de les 16:00 h a la sala Foyer Balcon Debussy, al Palais des Festivals de Cannes.

Col·laboració públic-privada per oferir una oferta conjunta a l’inversor estranger

Com en anteriors edicions del certamen, Barcelona Catalonia aposta per un model que suma les propostes de les diferents administracions públiques i elsprojectes de les principals companyies privades del sector. En aquest sentit l’estand de Mipim aplega 30 empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya. En aquesta ocasió són els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans, el Consorci de la Zona Franca, Barcelona Sagrera, Catalonia Trade & Investment, i companyies com AFinance (ACapital-ARetail), Alfred Smart, Amat Immobiliari, Arcadis, API - Col·legi i associació d’agents immobiliaris, Cornex Capital, Conren Tramway, Europa Center, Fabregat Perulles Sales, First Q Network, Forcadell, Grupo Copisa, Invertica Irels, Jap Lawyers, L35 Architects, Lucas Fox, Meridiana, Renta Corporación, Spinnia, Tasinsa, TR Grupo Inmobiliario i Uniq Residential.

 

1  

Imatges

Plànol

Plànol 982

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 237

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia