Protecció Civil

Protecció Civil dona per finalitzada l'Alerta del Pla VENTCAT

query_builder   14 març 2022 20:18

event_note Nota de premsa

Protecció Civil dona per finalitzada l'Alerta del Pla VENTCAT

  • Durant el dia d’avui no s’han produït incidències destacables
  • El Pla VENTCAT queda en fase de prealerta per la previsió de fort vent demà dimarts

Protecció Civil de la Generalitat dona per finalitzada l’alerta del Pla d’emergències per ventades VENTCAT, un cop finalitzat l’episodi de ventades més intenses sense generar incidències destacables.

El Pla VENTCAT ha quedat en fase de prealerta perquè el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que demà dimarts bufi fort vent al Pirineu i Prepirineu, al litoral i prelitoral de Tarragona i a les comarques del Solsonès, Anoia i Segarra. A la zona afectada es podran superar els 72 km/h, especialment a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu. El vent bufarà de component sud.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 66 trucades durant el dia d’avui relacionades amb les fortes ventades, la majoria del Barcelonès i del Baix Llobregat i cap d’elles per incidències greus.

D’aquestes trucades, els Bombers de la Generalitat han atès una vintena d'avisos entre les 12 i les 18 h d'avui a conseqüència de les fortes ventades. Entre les actuacions, dues dotacions dels Bombers han retirat una planxa metàl·lica de 30 m² que feia d'envà pluvial a una nau industrial de Vilanova i la Geltrú i que s'ha desprès a causa del vent.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat de les següents ratxes de vent (km/h):

  • Falset 85
  • Alguaire 82,4
  • Horta de Sant Joan 80,3
  • Pantà de Siurana 77,8
  • Barcelona –Observatori Fabra 72
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia