Educació

Saló de l'Ensenyament

El Departament d'Educació reforça l'orientació i la formació professional al Saló de l'Ensenyament

query_builder   16 març 2022 18:05

event_note Nota de premsa

El Departament d'Educació reforça l'orientació i la formació professional al Saló de l'Ensenyament

 

 • Un total de 70 professionals de l’orientació assessoraran durant aquests cinc dies als estudiants que passin per l’estand

 

 • El Departament també compta amb un espai específic de formació professional, on es dona informació per sectors professionals i s’informa sobre l’FP dual

 

 • A la plaça de l'Univers hi haurà activitats relacionades amb l'FP agrària, amb tractors i demostracions amb alumnes

 

Visita Saló

El Departament d’Educació reforça l’orientació i la formació professional en aquesta  31a edició del Saló de l’Ensenyament, que se celebrarà fins diumenge dia 20 al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. El Departament ofereix informació sobre tots els estudis post-obligatoris que es poden cursar a Catalunya: ensenyaments de formació professional, esportius, d'arts plàstiques i disseny; de música, arts escèniques, escoles d’adults i formació a distància. Aquesta tarda el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha fet un recorregut pels diferents espais del Saló.

 

Orientació per a l’alumnat

 

Un total de 70 professionals -orientadors de centres i dels equips d’assessorament psicopedagògic- duran a terme tasques d’orientació a famílies i estudiants durant els cinc dies que dura el Saló. Els professionals treballaran amb l’alumnat les inquietuds personals, els itineraris formatius i les tendències del mercat laboral. El Departament d’Educació preveu que durant el certamen es facin més de 4.000 atencions individualitzades.

 

El Departament d’Educació compta amb un espai específic de formació professional, on s’hi han habilitat punts d'informació per sectors: alimentària, logística, química i seguretat ambiental, hoteleria, turisme, sanitat, indústria i digitalització, i en tots s'informarà sobre la modalitat dual. A més a més, a la plaça de l'Univers, hi haurà activitats relacionades amb l'FP agrària, amb tractors i demostracions amb alumnes de la família professional d'agrària, organitzades conjuntament amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i demostracions de jardineria.

 

Espais específics dels ensenyaments artístics i esportius

 

També s’han habilitat dos espais específics dels ensenyaments d'arts plàstiques i disseny i dels ensenyaments esportius que, al llarg de tot el Saló, comptaran amb experts que orientaran sobre els itineraris i les sortides professionals d'aquests ensenyaments. Així mateix, hi és present l’oferta dels graus en ensenyaments artístics superiors, amb participació de l’ESDAP Catalunya (Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques), l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i l’ESCRBCC (Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya).

 

Pel que fa als idiomes, hi ha un espai d'informació sobre els ensenyaments de les escoles oficials d'idiomes (EOI), en què s'informarà sobre els idiomes que s'hi poden estudiar: alemany, anglès, àrab, català, coreà, espanyol per a estrangers, èuscar, francès, grec, italià, japonès, neerlandès, portuguès, rus i xinès.


Preinscripció dels ensenyaments postobligatoris

El calendari de preinscripció dels ensenyaments postobligatoris  per al curs vinent és el següent:

 • Batxillerat: del 20 al 26 d'abril
 • Cicles de formació professional de grau mitjà
  • Alumnat amb continuïtat d'escolarització (en general, que cursa quart d'ESO en l'actualitat): del 20 al 26 d'abril
  • Resta d'alumnat: del 17 al 23 de maig
 • Cicles de formació professional de de grau superior: del 25 al 31 de maig de 2022
 • Cicles d'arts plàstiques i disseny de grau mitjà: del 17 al 23 de maig
 • Cicles de formació professional i d'arts plàstiques i disseny de grau superior: del 25 al 31 de maig
 • Ensenyaments esportius: del 2 al 23 de maig

 

Tota la informació dels diferents ensenyaments a triaeducativa.gencat.cat.

 

 

16 de març de 2022

`