Interior

Foto

Nou de cada deu persones que han trucat al telèfon d'emergències 112 valoren "molt bé" o "bé" l'atenció rebuda

query_builder   17 març 2022 13:15

event_note Nota de premsa

Nou de cada deu persones que han trucat al telèfon d'emergències 112 valoren "molt bé" o "bé" l'atenció rebuda

Foto

La valoració que fa la ciutadania que ha hagut de trucar al 112 de l’atenció rebuda per part dels professionals del telèfon d’emergències de Catalunya continua sent excel·lent, segons indica l’enquesta Òmnibus del Centre d’Estudis d’Opinió CEO. Concretament 9 de cada 10 ciutadans que han hagut de trucar al telèfon d’emergències valoren com a “molt bé” o “bé” l’atenció rebuda. 

El 90,3% dels enquestats que han hagut de trucar al 112 valoren amb aquesta nota tan positiva l’atenció rebuda, percentatge que en el cas de les dones s’enfila fins al 92,3%, que valora com a “molt bé” o “bé” l’atenció rebuda per part del CAT112, que depèn del Departament d’Interior.  

L’enquesta del CEO també indica que la immensa majoria de les persones que han hagut de trucar al 112 ha estat per alertar d’una urgència mèdica (48,8%), sent aquesta l’emergència més comunicada, seguida a molta distància per l’avís d’un accident viari (propi o aliè), amb el 14,6%, per alertar de casos de vandalisme o violència (6,6%), robatoris, furts, agressions (6,0%). El 5,1% de les ocasions que algú ha hagut de trucar al 112 ha estat per avisar d’un accident domiciliari, mentre que en el 4,6% dels casos ha estat per alertar d’un incendi.  

El CEO indica també que el 56,1% de la ciutadania sap que el 112 serveix per comunicar qualsevol tipus d’emergència a policia, bombers, emergències mèdiques, agents rurals i protecció civil. Aquest percentatge és encara més gran en el cas de les dones enquestades (58,9%). Pel que fa a les franges d’edat, els majors de 64 anys són els que tenen un major coneixement del 112 com a telèfon únic d’emergències (60,9%), mentre que els joves de 18 a 24 anys són els que ho saben en menor percentatge (40%).  

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia