Empresa i Treball

Torrent ha mantingut diverses reunions a Berlín per reforçar la col·laboració d'ambdós territoris en matèria de digitalització i startups

Torrent: "Berlín i Barcelona són les dues ciutats de la Unió Europea preferides pels fundadors per crear-hi una startup"

query_builder   17 març 2022 17:07

event_note Nota de premsa

Torrent: "Berlín i Barcelona són les dues ciutats de la Unió Europea preferides pels fundadors per crear-hi una startup"

  • El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ho ha assegurat després de reunir-se aquest dijous amb diverses institucions de l’àmbit de la innovació d’Alemanya per estrènyer la col·laboració amb Catalunya
  • Torrent ha mantingut trobades amb organitzacions com la Plattform Industrie 4.0, Hyundai Cradle, Factory Berlín i Germany Trade & Invest
El conseller ha visitat Factory Berlin i s'ha reunit amb els seus responsables.
El conseller ha visitat Factory Berlin i s'ha reunit amb els seus responsables.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, s’ha reunit aquest dijous a Berlín amb les principals institucions i entitats de l’àmbit d’innovació de la capital alemanya per impulsar la col·laboració amb Catalunya en camps com la digitalització i les startups. Torrent ha assegurat que “a banda de ser un referent des del punt de vista industrial, Alemanya també és un dels territoris líders a Europa des del punt de vista de la innovació i les startups, un àmbit en què tenim molts punts en comú”. De fet, el conseller ha subratllat que “Berlín i Barcelona són les dues ciutats de la Unió Europea preferides pels fundadors per crear-hi una startup” (Startup Heatmap Europe, 2021).

Així, el titular d’Empresa i Treball ha visitat Plattform Industrie 4.0, l’organització que promou la transformació digital de la indústria al país. En el marc de la visita, Torrent ha mantingut una reunió de treball amb Ernst Stöckl-Pukall, cap del departament Digitalització i Indústria 4.0 del Ministeri Federal Alemany d’Economia i Protecció del Clima, i Henning Banthien, secretari general de Plattform Industrie 4.0, amb l’objectiu d’estrènyer la col·laboració en aquests camps. El conseller Torrent ha compartit iniciatives posades en marxa pel Departament d’Empresa i Treball com el ProACCIO 4.0, que ha destinat 12,5 milions d’euros en ajuts per digitalitzar 1.000 pimes catalanes en els darrers dos anys i que ha estat reconegut pel programa Interreg Europe de la Comissió Europea com a bona pràctica de política pública.

A més, acompanyat pel director de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Alemanya, Alberto Martín Torras, i el director general d’Innovació i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball, Lluís Juncà i Pujol, Torrent ha visitat les instal·lacions de Hyundai Cradle, el centre d’innovació oberta de la marca automobilística que inverteix en startups vinculades a la mobilitat. La delegació catalana també s’ha reunit amb representants de Factory Berlín -una de les xarxes d’innovació més potents d’Europa que reuneix 3.500 membres de 70 països- i directius de l’agència de comerç exterior i inversió del país, Germany Trade & Invest. En aquestes trobades el conseller ha explicat que “Catalunya s’ha consolidat com el primer hub de startups del sud d’Europa amb 1.900 startups identificades el 2021, un 11% més que l’any anterior”. Torrent ha destacat també que 1 de cada 4 treballadors de les startups catalanes són estrangers i que gairebé la meitat de les empreses emergents catalanes treballa amb tecnologies deep tech, “fet que ens connecta de manera directa amb ecosistemes com el de Berlín”.

Alemanya, un dels primers socis comercials de Catalunya

Les reunions de treball del conseller a Berlín s’emmarquen en el viatge institucional de dos dies a Alemanya encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, amb l’objectiu d’ampliar els vincles institucionals i econòmics amb Catalunya.

De fet, les exportacions catalanes a Alemanya van créixer un 17,7% el 2021 i van assolir els 8.100 milions d’euros, superant així els nivells previs a la pandèmia. Actualment 4.000 empreses catalanes exporten en aquest mercat, que és el segon soci comercial de Catalunya al món, només per darrera de França. Les vendes catalanes a Alemanya estan liderades per vehicles, productes farmacèutics i plàstics.

D’altra banda, la inversió estrangera a Catalunya provinent d’Alemanya va superar el 2020 -darreres dades disponibles- els 820 milions d’euros, el volum més elevat dels darrers 5 anys. De fet, Catalunya representa més de la meitat (51,6%) de la inversió d’Alemanya destinada a l’Estat espanyol.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

 

 

2  

Imatges

Torrent ha mantingut diverses reunions a Berlín per reforçar la col·laboració d'ambdós territoris en matèria de digitalització i startups

Torrent ha mantingut diverses reunions a Berlín per reforçar la col·laboració d'ambdós territoris en matèria de digitalització i startups 1727

El conseller ha visitat Factory Berlin i s'ha reunit amb els seus responsables

El conseller ha visitat Factory Berlin i s'ha reunit amb els seus responsables 4396

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia