President

El president Aragonès, durant la visita al centre de primera acollida de l'organització Malteser

President Aragonès: "És el moment del màxim compromís i solidaritat europea amb les persones refugiades"

query_builder   17 març 2022 18:41

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "És el moment del màxim compromís i solidaritat europea amb les persones refugiades"

  1. El cap de l’Executiu ha visitat el centre de primera acollida que l’organització Malteser ha posat en marxa al costat de l’estació central d’autobusos de Berlín, un dels principals punts d’arribada a la capital alemanya de persones que fugen del conflicte d’Ucraïna
  2. Ha constatat que Catalunya està plenament compromesa amb aquest repte d’àmbit europeu i ha remarcat que el Govern treballa des de fa setmanes perquè l’acollida i la vehiculació de la solidaritat “sigui el més eficaç que estigui a les nostres mans”
  3. En el marc del viatge institucional que està fent a Alemanya, ahir va anunciar la cre

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha visitat aquest matí un dels principals punts habilitats per a l’arribada de persones refugiades d’Ucraïna a Berlín, el centre de primera acollida que l’organització Malteser ha posat en marxa al costat de l’estació central d’autobusos. Allà ha pogut conèixer “la cruesa de la situació de primera emergència”, ha manifestat el cap de l’Executiu, que també ha pogut veure de primera mà “el sistema d’acollida” i s’ha reunit amb algunes de les entitats que hi treballen, com la Creu Roja Alemanya, que duu a terme la tasca d’integració i Jobs4Refugges, que prepara la inserció laboral i de formació de les persones que acaben d’arribar.

El president Aragonès, durant la visita al centre de primera acollida de l'organització Malteser. Autor: Jordi Bedmar{"name":"2022/03/17/18/47/8bb65f22-6429-49d5-9101-1bb75b62e28c.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"1550"}

En declaracions als mitjans després de la trobada, el cap del Govern ha deixat clar que estem davant d’una emergència de caràcter humanitari i per això “és el moment del màxim compromís i solidaritat europea amb les persones refugiades”. En aquest sentit, ha recordat que “Catalunya està plenament compromesa” i treballant des de fa setmanes perquè l’acollida i la vehiculació de la solidaritat “sigui el més eficaç que estigui a les nostres mans” perquè “hem de poder dotar de tota la dignitat i tots els drets les persones que arriben d’Ucraïna i també d’altres conflictes”.

Aragonès ha precisat que per la proximitat de la frontera polonesa amb Ucraïna “és normal” que a Alemanya arribin abans les persones refugiades, per això ha considerat la visita com una “avançada del que acabarem fent en unes hores, dies o setmanes a Barcelona”. El cap de l’Executiu ha posat en valor que Catalunya està preparada per fer aquesta acollida, i ha subratllat la necessitat que “des del primer moment les persones refugiades tinguin tota la informació i puguin fer amb la màxima facilitat tots els tràmits legals d’obtenció de visats excepcionals, del número de la targeta sanitària i tinguin accés a la resta de serveis públics”. Respecte el finançament d’aquestes ajudes, ha incidit en què ahir la Comissió Europea va aprovar les normes per a l’obtenció de fons per finançar les activitats d’acollida, que se sumen a les que s’estan treballant amb el govern de l’Estat.

L’agenda del cap de l’Executiu a la capital alemanya ha continuat amb una reunió a la delegació del Govern, on manté una trobada amb els caps de la delegació d’ACCIÓ, Alberto Martín; de l’Institut Ramon Llull, Sílvia González; de l’Institut Català d’Empreses Culturals, Neus Mèlich, i la directora de l’Agència Catalana de Turisme, Montserrat Sierra.

A la tarda, el viatge ha continuat al Freiraum für fotografie, on el cap del Govern ha fet una visita guiada a l’exposició “Joana Biarnès - Shooting from de Heart” amb explicacions a càrrec de la directora artística i comissaria de l’exposició, Katharina Mouratidi.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, també ha mantingut avui diverses reunions amb algunes de les principals institucions de Berlín en l’àmbit de la innovació com Plattform Industrie 4.0, Hyundai Cradle i Factory Berlín. Torrent es reuneix amb Ernst Stöckl-Pukall, cap del departament de Digitalització i Indústria 4.0 del Ministeri Federal Alemany d’Economia i Protecció del Clima.

En el marc del viatge institucional, ahir el president Aragonès va anunciar la creació d’un grup de treball sobre l’hidrogen verd amb l’estat regió de Baden-Württemberg amb l’objectiu “de compartir experiències i estratègies i contribuir a la sobirania energètica que Europa necessita”. A la tarda també es va reunir amb directius de la multinacional Freudenberg i va anunciar que invertirà 10 milions d’euros per construir una nova planta de producció de components d’automoció a Parets del Vallès (Vallès Oriental). Aquesta empresa tecnològica actualment té cinc plantes de producció a Catalunya que donen feina a 650 persones.

3  

Imatges

Reunió

Reunió 1550

Visita al centre de primera acollida

Visita al centre de primera acollida 2129

Visita al centre de primera acollida

Visita al centre de primera acollida 3221

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia