Direcció General de Comunicació

Presidència

Primera reunió de la Comissió de Govern de seguiment del conflicte a Ucraïna

query_builder   17 març 2022 19:28

event_note Nota de premsa

Primera reunió de la Comissió de Govern de seguiment del conflicte a Ucraïna

  • El president Aragonès ha encarregat als departaments implicats de la Generalitat l’anàlisi i planificació de totes les actuacions que són necessàries perquè els refugiats ucraïnesos puguin accedir als mateixos serveis que la resta de ciutadans
Presidència

La Comissió de Govern per al seguiment del conflicte bèl·lic a Ucraïna i fer front als efectes que generi a Catalunya s’ha reunit aquesta tarda, per primera vegada, encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia.  

En la reunió de la Comissió, que d’ara en endavant es farà cada dijous, el president Aragonès ha encarregat als diferents departaments implicats l’anàlisi i planificació dels serveis que s’hauran de posar en marxa perquè les persones que arribin a Catalunya procedents d’Ucraïna puguin accedir als serveis i disposin dels mateixos drets que la resta de ciutadans.

Aquest treball es posa en marxa després d’una fase inicial d’actuació amb les primeres accions d’emergència que s’estan duent a terme per acollir refugiats ucraïnesos. Fins ara, ja n’han arribat més de 6.000, segons registres oficials. 542 nens i nenes ja han estat escolaritzats a Catalunya i es calcula que cada dia arriben una mitjana d’entre 120 i 130 infants.

Entre les mesures que el Govern ja ha tirat endavant hi ha destinar, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, 1,5 milions d’euros per subvencionar projectes de resposta a la crisi humanitària generada pel conflicte a Ucraïna.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia