Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Primera convocatòria d'ajuts a la creació d'organitzacions de productors pesquers d'àmbit català

query_builder   18 març 2022 14:20

event_note Nota de premsa

Primera convocatòria d'ajuts a la creació d'organitzacions de productors pesquers d'àmbit català

La finalitat de les organitzacions de productors és permetre que productors-pescadors cooperin en la gestió dels seus recursos amb coherència econòmica i ecològica i apostant per la millora de la comercialització

Pescadors
Acció Climàtica convoca per primer cop ajuts a la creació d'organitzacions de productors pesquers d'àmbit català

La Direcció General de Polítiques Marítimes i Pesca Sostenible del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat uns ajuts adreçats a compensar les despeses derivades de la creació de l’organització de productors pesquers (OPP) durant els primers 5 anys, amb la qual cosa compleix la normativa europea de suport financer a aquestes organitzacions a fi de fer efectius la seva creació i funcionament.

 

Es tracta dels primers ajuts d’aquest tipus que es donen a Catalunya. Per a l’anualitat 2022, s’han convocat 60.000 euros, cofinançats un 75% amb el Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i el 25% restant per la Generalitat de Catalunya.

 

L’objectiu d’aquests ajuts és facilitar que les activitats de producció pesquera i aqüícola, incloses la transformació i comercialització, siguin econòmicament viables i competitives.

 

Dues noves organitzacions de productors

 

El sector pesquer català està vertebrat en Confraries de Pescadors i Federacions de Confraries de Pescadors, entitats d’economia social.

 

Les Organitzacions de Productors són elements bàsics de l’Organització Comuna de Mercats que reforcen la posició dels productors en el mercat. La finalitat de les organitzacions de productors és permetre que productors-pescadors cooperin en la gestió dels seus recursos amb coherència econòmica i ecològica.

 

La constitució de noves Organitzacions de Productors, de manera compatible i complementària a les Confraries de Pescadors, permetrà al sector pesquer desenvolupar iniciatives de millora de la comercialització dels productes pesquers i contribuirà a millorar la viabilitat i competitivitat del sector.

 

En aquest moment, hi ha reconegudes dues Organitzacions de Productors de la Pesca d’àmbit català: l’Organització de Productors de Peix Blau de Catalunya, que inclou 14 embarcacions d’encerclament amb una producció mitjana de 5 milions d’euros, i l’Organització de Productors de la Pesca de Palamós amb 24 embarcacions adherides i una producció mitjana de 5,5 milions d’euros.

 

En breu, es preveu la creació de dues noves Organitzacions de Productors: la de Peix Blau Cat Sud-Tarragona i l’Organització de Productors de Mariscs del Delta de l’Ebre (OPP d’Aqüicultura).

 

Aquests ajuts contribueixen a la implementació de l’Agenda marítima de Catalunya en el sentit de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l’Economia Blava del país.

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia