Educació

Educació seurà la setmana vinent amb el comitè de vaga dels docents

query_builder   18 març 2022 19:21

event_note Nota de premsa

Educació seurà la setmana vinent amb el comitè de vaga dels docents

Durant tot el curs, el Departament ha convocat diverses meses de negociació amb els representants del professorat, i en les 3 darreres ocasions els sindicats han declinat participar-hi.

 

Des de l’inici de la legislatura, Educació ha començat a revertir algunes de les reivindicacions sindicals, la majoria de les quals provenen de fa més d’una dècada. Per exemple, la reducció de ràtios: el proper curs ja s’ha anunciat que a Infantil 3 es reduirà la ràtio a 20 alumnes per aula de forma generalitzada, una mesura que s’estendrà els propers anys de forma progressiva a la resta de l’ensenyament obligatori. O la cobertura de reducció dels 1/3 de jornada, que es faran amb dotacions de ½ jornada beneficiant a l’organització i dotació dels centres educatius. També s’ha començat a millorar l’estabilització de les plantilles docents, amb la calendarització d’aquest procés d’estabilització i amb les diferents convocatòries d’oposicions. A més el Departament recorda que els centres que no ho vulguin no caldrà que apliquin el nou currículum educatiu el curs que ve.

 

Aquestes mesures suposen una millora del sistema educatiu i, com ja ha anunciat el conseller Josep Gonzàlez-Cambray, l’objectiu és continuar millorant els drets dels treballadors del sector de forma paulatina, però totes les retallades no es poden revertir de cop, i cal tenir en compte el sostre pressupostari. 

 

A principis de la propera setmana el Departament d’Educació seurà amb el comitè de vaga dels docents a  diverses reunions amb la participació del conseller en alguna de les trobades.

 

 

18 de març de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia