Cultura

FOTO

Més de 40 participants a l'estand del Departament de Cultura a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, la més important del sector

query_builder   21 març 2022 10:06

event_note Nota de premsa

Més de 40 participants a l'estand del Departament de Cultura a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, la més important del sector

  • L’estand català s’emmarca en la línia d’accions que el Departament de Cultura duu a terme per impulsar la literatura catalana i la internacionalització del sector editorial
  • Es presentarà el catàleg digital d’il·lustradores i il·lustradors
FOTO

Després de dos anys amb la impossibilitat de participar presencialment en motiu de la pandèmia, el Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull, torna a organitzar un estand institucional que posarà a disposició del sector editorial i de la il·lustració de Catalunya en el marc de la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, que tindrà lloc des d’avui, dilluns 21, al dijous 24 de març, i on hi haurà un total de 46 participants entre editorials catalanes i il·lustradors/es.

L’estand, identificat amb el lema ‘Catalonia, land of books, Barcelona, city of Literature’ i amb la marca d’internacionalització de l’ICEC, Catalan Arts – Books, té l’objectiu de donar una imatge conjunta de sector i oferir a empreses i professionals del sector un espai de negoci on desenvolupar les seves activitats a la fira amb les màximes facilitats.

Amb gairebé 60 anys de trajectòria, la fira de Bolonya és la trobada de referència del sector del llibre infantil. Participar-hi ofereix al sector editorial català una important projecció internacional així com una oportunitat única per comprar i vendre drets i també per descobrir nous talents.

L’ICEC ha editat un llibret amb informació de les editorials, associacions i institucions que participen a la fira i que es distribuirà als professionals acreditats.

Les 27 editorials que participaran a l’estand de l’ICEC (Hall 30 / Estand B2-C1) a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya 2022 són: 9 Grup Editorial; Animallibres; Arcàdia; Blackie Books; Boldletters; Carambuco Ediciones; Coco Books; Edicions Cal·lígraf; Editorial Base; Editorial Casals; Editorial Flamboyant; Editorial Juventud; Editorial Sentir; El Cep i la Nansa Edicions; El Dimoni Pelut; Eumo Editorial; La Galera Editorial; La Topera Editorial; Libros del Zorro Rojo; mtm editores; Obrador Editorial; Pagès Editors; Tramuntana Editorial; Vegueta Ediciones; Vibop Edicions; Yekibud Editores; Zahorí Books.

Amb l’objectiu de donar suport i contribuir a un millor reconeixement del món de la il·lustració de Catalunya, destaca el llançament oficial, del catàleg digital d'il·lustradores i il·lustradors de Catalunya realitzat per l’ICEC i que vol ser una eina de consulta per a les editorials d'arreu del món que vulguin descobrir i contactar amb la il·lustració catalana. Actualment hi ha inscrits 139 il·lustradors/es però és un catàleg obert i en constant creixement que convida a tots els i les il·lustradores de Catalunya a participar-hi.

D’aquesta nova eina disponible en tres idiomes (català, castellà i anglès), destaca la seva arquitectura que afavoreix la navegació i la descoberta dels artistes gràcies a un cercador per especialitats i amb un disseny pensat per donar el màxim de protagonisme a les il·lustracions i a les cartes de presentació dels creadors i les creadores que formen part d'aquest compendi.

Enguany són 19 els il·lustradors/es de l’APIC que es desplaçaran a la fira. Aquests son: Aina Bestard; Anna Font Garcia; Blanca Caminal; Cris Tamay; Dagnae Tomás Martínez; Daniel Torrent; Eduard Altarriba i Bigas; Esther Voltà; Iolanda Blesas; Iris Bastidas; Isabel Aniel; Maria Palet; Montse Soldevila; Montserrat Fortino; Nathalie Ouederni; Pau Santanach; Silvia Romeral; Susana Subirana i Vanesa Rovira.

La presència d’editorials, il·lustradors/es catalanes en aquesta fira s’emmarca en la línia d’accions que el Departament de Cultura duu a terme per impulsar la literatura catalana i la internacionalització dels editors i il·lustradors en aquest àmbit. Amb aquest objectiu, el Departament de Cultura assisteix regularment a les grans cites professionals del sector del llibre, en particular a la Fira del Llibre de Londres, la Fira del Llibre de Frankfurt i la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic).

 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia