Protecció Civil

Un home mor ofegat en ser arrossegat per les onades a una platja de Lloret de Mar

query_builder   21 març 2022 11:11

event_note Nota de premsa

Un home mor ofegat en ser arrossegat per les onades a una platja de Lloret de Mar

  • Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta de l’INUNCAT per acumulació de pluja a l’Alt Empordà i a les Terres de l’Ebre
  • El fort onatge es mantindrà fins dimecres a tot el litoral català

Un home de 46 anys d’edat va morir ofegat ahir al vespre a la platja de Fenals (Lloret de Mar) en ser arrossegat per les onades quan intentava rescatar el seu gos que havia caigut a l’aigua. 

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya va rebre ahir a les 21:09 hores la trucada d’una persona alertant que un home havia caigut a l’aigua. Per atendre l’emergència, els Bombers de la Generalitat van activar tres dotacions que van localitzar el cos de la víctima, inconscient, a la zona de roques on trenquen les onades. Després d’extreure el cos, els Bombers van iniciar maniobres de reanimació cardiopulmonar. A la seva arribada, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va continuar amb les maniobres de reanimació, que van resultar infructuoses. El SEM va traslladar l’acompanyant de l’home en estat menys greu a l’Hospital de Blanes. Per aquest accident, el SEM va desplaçar dues unitats i va activar suport psicològic per als familiars. Al lloc també es van desplaçar efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guardia Civil, que s’encarreguen de les diligències.

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla INUNCAT per acumulació de pluja a l’Alt Empordà i a les Terres de l’Ebre així com pel temporal marítim amb onades superiors als 2,5 metres que es mantindrà fins dimecres a tot el litoral català. El vent bufarà de component est i hi haurà mar de fons de component est.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les precipitacions podran acumular més de 100 l/m2 en 24 hores a les Terres de l’Ebre avui dilluns. A la zona del Massís dels Ports les acumulacions podrien arribar fins als 150 l/m2 en 24 hores.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja quan hi ha fort onatge i no acostar-se a la zona on trenquen les onades. També insisteix a respectar el tancament dels accessos a espigons i esculleres.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions 

Trobareu tots els consells per onatge i pluges al web interior.gencat.cat i podeu fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia