Cultura

Lluernes

El nou espai literari del 33 'El retorn de les lluernes' posarà en marxa clubs de lectura virtuals sobre els llibres recomanats al programa

query_builder   21 març 2022 16:36

event_note Nota de premsa

El nou espai literari del 33 'El retorn de les lluernes' posarà en marxa clubs de lectura virtuals sobre els llibres recomanats al programa

  • "El retorn de les lluernes" s’estrenarà el 24 de març i té com a objectiu entendre millor el món que ens envolta a través de la literatura
  • Coincidint amb l’estrena, es crearan 10 clubs de lectura virtuals a través de l’aplicació gratuïta Tellfy
  • Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració de TV3 amb el Servei de Biblioteques de Catalunya, l’ICEC i Life&Pictures
El retorn de les lluernes

A “El retorn de les lluernes”, el nou programa del 33 sorgit de la crida conjunta entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), 10 lectors i lectores anònims exploraran les curiositats i preguntes que els ha despertat la lectura de 10 llibres. A cada un dels 10 capítols del programa, s’exploraran les reflexions i vivències del lector o lectora arran d’un títol amb l’objectiu de desviar la mirada de l’enfocament acadèmic i prescriptiu per dirigir-la cap a l’experiència d’aquest lector anònim, per entendre els valors i les interpretacions que li desperta la literatura. 

Paral·lelament a l’estrena de “El retorn de les lluernes”, que tindrà  lloc el 24 de març a les 22:15 hores, es posaran en marxa 10 clubs de lectura virtuals sobra cada un dels llibres recomanats al programa. Els participants podran inscriure’s als clubs de lectura que més els interessin a partir del mateix dia de l’emissió del programa corresponent. Aquestes comunitats virtuals seran accessibles per a l’audiència del programa i per al públic en general a través de Tellfy, una aplicació gratuïta de comunicació instantània que garanteix la protecció de les dades personals de tots el participants i que ja es fa servir en altres comunitats lectores i clubs de lectura virtuals de les Biblioteques Públiques de Catalunya. Mitjançant l’accés al web o l’app de l’aplicació, els ciutadans podran apuntar-se a un o més clubs de la comunitat “El retorn de les lluernes”.

Després de l'emissió setmanal del programa, s'obrirà la sala corresponent, la qual serà moderada per un entès en la matèria de cada llibre, que afegirà continguts i temes de debat, i proposarà lectures relacionades, visionats i audicions per animar el diàleg entre els participants. La durada d'aquestes sales serà de 4 setmanes. D’aquesta manera, s’afegirà un nou espai virtual, en què agents del sector del llibre i la lectura podran interaccionar amb l’audiència i donar una altre dimensió a la versió televisiva del programa.


Els 10 clubs de lectura i els seus moderadors:

- “Coconut”, de Kopano Matlwa (del 24/03 al 21/04 del 2022)

Moderadora: Irene Rodrigo

Accés: tfy.to/lluernes33/coconut 

 

- “El càstig”, de Guillem Sala (del 31/03 al 27/04 del 2022)

Moderador: Víctor Panicello

Accés: tfy.to/lluernes33/elcastig 

 

- “39º a l’ombra”, d’Antònia Vicens (del 07/04 al 04/05 del 2022)

Moderador: Jordi Dausà

Accés: tfy.to/lluernes33/39alombra 

 

- “Satèl·lits”, d’Elisenda Solsona (del 14/04 al 11/05 del 2022)

Moderadora: Elisenda Solsona

Accés: tfy.to/lluernes33/satèl·lits 

 

- “L’Home que es va perdre”, de Francesc Trabal (del 21/04 al 18/05 del 2022)

Moderador: Carles Alcoy

Accés: tfy.to/lluernes33/lhomequeesvaperdre 

 

- “L’Home de mar”, de Catherine Poulaine (del 28/04 al 25/05 del 2022)

Moderadora: Mixa (Ana Pardos i Ripoll)

Accés: tfy.to/lluernes33/lhomedemar 

 

- “La mà esquerra de la foscor”, d’Ursula K. Le Guin (del 05/05 al 01/06 del 2022)

Moderadora: Mariló Álvarez

Accés: tfy.to/lluernes33/lamaesquerradelafoscor 

 

- “Ignot”, de Manuel Baixauli (del 12/05 al 08/06 del 2022)

Moderador: Manuel Baixauli

Accés: tfy.to/lluernes33/ignot 

 

- “La trena”, de Laetitia Colombani (del 19/05 al 15/06 del 2022)

Moderadora: Mar Bosch

Accés: tfy.to/lluernes33/latrena 

 

- “El sentit d’un final”, de Julian Barnes (del 26/05 al 22/06 del 2022)

Moderadora: Glòria Massana

Accés: tfy.to/lluernes33/elsentitdunfinal 

 

A més, també es posaran en marxa alguns clubs de lectura presencials en algunes de les biblioteques de les poblacions en què s’han gravat cada un dels 10 episodis del programa.

El Servei de Biblioteques de Catalunya posarà a disposició dels membre de cada club de lectura els exemplars dels llibres del programa, o bé a través del servei digital de la xarxa de Biblioteques de Catalunya o bé en format físic a les biblioteques.

Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració de TV3 amb el Servei de Biblioteques de Catalunya, l’ICEC i Life&Pictures.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia