Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

bww

La Barcelona Wine Week comptarà amb la participació de 210 cellers catalans

query_builder   22 març 2022 13:42

event_note Nota de premsa

La Barcelona Wine Week comptarà amb la participació de 210 cellers catalans

El certamen internacional de vins del sud d’Europa, que tindrà lloc a Barcelona del 4 al 6 d’abril, també presentarà ponències amb l’autenticitat com a lema, i molts vins premiats mostraran la potència de Catalunya com a país de vinyes i vins

Barcelona Wine Week
Imatge de la primera edició de la Barcelona Wine Week celebrada el passat 2020

La magnitud del sector vitivinícola català serà ben present a la Barcelona Wine Week, el certamen internacional de vins del sud d’Europa, que tindrà lloc a Barcelona del 4 al 6 d’abril de 2022 a Fira Barcelona, al recinte de Montjuic. Es tracta de la segona edició d’aquesta fira professional de vins, que reunirà cellers d’arreu de l’Estat espanyol.

El Departament d’Alimentació, Acció Climàtica i Agenda Rural, a través de l’INCAVI i Prodeca, ha dirigit la participació catalana en aquesta fira i l’organització d’activitats a través de la marca agroalimentària “Catalunya, on el vi és cultura”. El recinte firal disposarà de dos espais: la zona BWW Lands, amb els cellers disposats per denominacions d’origen, on es dona suport a la participació de 210 cellers catalans, i el BWW Brands, amb les marques emblemàtiques, i també empreses d’equips, accessoris i serveis al sector. S’hi espera la presència de compradors internacionals, principalment dels Estats Units, Canadà, Alemanya, Regne Unit, Bèlgica i Holanda, i professionals de la distribució, l’hostaleria i el comerç de l’Estat.

Les tendències en sostenibilitat, enoturisme i innovació seran protagonistes en les ponències i activitats que s’han organitzat en els diferents espais de l’àrea BWW Hub. Sessions que tindran un accent marcadament català amb la presència de professionals de reconegut prestigi sobre temàtiques vinculades principalment a les varietats autòctones i a l’autenticitat dels vins que s’elaboren al nostre país.

D’entre aquestes sessions destaquem la ponència “Projecte Minorvin. El valor de les varietats minoritàries”, amb un tast inèdit de tres varietats de raïm recuperades. La presentació anirà a càrrec de Gregorio Muñoz, director de la investigació; Anna Puig, investigadora IRTA-INCAVI, i Enric Bartra, investigador de l’INCAVI. La ponència-tast tindrà lloc dimecres 6 d’abril a les 13 h i s’hi presentaran els principals resultats d’aquest projecte de recuperació i caracterització de varietats ancestrals, i es tastaran tres de les varietats trobades a Catalunya: l’albana, la sanguina i la carinyena roja.

D’altra banda, Xoan Elorduy, cap del servei de Viticultura i Enologia de l’INCAVI, participarà al tast “La versatilitat de la garnatxa davant la variabilitat climàtica” dilluns 4 a les 13 h, conjuntament amb el sommelier Ferran Centelles; el propietari del celler Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech; la representant de l’Associació Terra de Garnatxes, Anne Cannan i la Master of Wine, Sarah Jane Evans.

També destaquem el tast “Viatge a l’Empordà a través dels sòls i les varietats tradicionals”, dilluns 4 a les 17 h, amb la sommelier Audrey Doré. En aquesta activitat, organitzada per la DO Empordà, es podran conèixer els viticultors, els projectes i els paisatges de cada vi. Es tastaran monovarietats de garnatxa roja, carinyena blanca i carinyena negra en diferents tipus de sòl. I, pel que fa la DO Pla de Bages, dimarts 5 a les 14:30h, la periodista i sommelier Sílvia Cullell, redactora de la partida de vins de la Bullipedia i membre del panell de tast de la DO i Joan Soler, enòleg i president de la DO Pla de Bages, conduiran el tast “La identitat del Bages a través de les seves varietats”. 

La Barcelona Wine Week també serà escenari de lliurament de premis. D’una banda, el dimarts 5 a les 18 h es lliuraran els premis de la Barcelona Rosé International Bubble Awards, i la directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, entregarà el premi al Millor Escumós Rosat Català; i el dimecres 6, a les 16 h, els premis de la Guia de Vinos de La Vanguardia, on Balcells lliurarà els premis als Personatges de l’Any.

Paral·lelament a la Barcelona Wine Week, l’INCAVI dona suport a dues activitats rellevants com la G-Night, la gran festa de la Garnatxa, organitzada per l’Associació Terra de Garnatxes, el dimarts 5 d’abril al vespre, al Palau Robert de Barcelona, on cellers catalans i d’arreu del món donaran a tastar vins elaborats amb garnatxa en un acte amb música en viu. D’altra banda, l’INCAVI també dona suport al tast organitzat pel col·lectiu Mujeres del Vino al Palau de Pedralbes, que tindrà lloc el dimecres 6 a la tarda amb la presència de la consellera Teresa Jordà. Es podran tastar vins elaborats per 35 dones que estan al capdavant de cellers, 20 de les quals del nostre país, i s’hi preveu una afluència d’unes 350 persones.

1  

Imatges

Imatge de la primera edició de la Barcelona Wine Week celebrada el febrer de 2020

Imatge de la primera edició de la Barcelona Wine Week celebrada el febrer de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia