Andreu Mas-Colell, president del Consell de les Tecnologies Quàntiques de Catalunya
Nascut a Barcelona l’any 1944.
Economista, doctorat per la Universitat de Minnesota. Catedràtic d’Economia en excedència a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Actual president del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST). Integrant del Govern com a conseller d’Economia i Coneixement (2010-2016) i, prèviament, com a conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació (2000-2003).
Ha estat president de la Barcelona School of Economics (2016-2010), fellow i president de l’Econometric Society (1993), associat estranger de la National Academy of Sciences dels EUA i membre de l’executiva de la International Economic Association i de l’European Economic Association. Membre de l’Institut d’Estudis Catalans.
Creu de Sant Jordi (2006) i medalla Narcís Monturiol (1990), Premi de la Fundació Catalana per a la Recerca (1994), premi Cercle d’Economia (2008), entre altres reconeixements. Doctor Honoris Causa per les universitats de Chicago, Alacant, Toulouse, HEC (París) i la Universidad Nacional del Sur (Argentina).
Sònia Hernández Almodóvar, directora general del Patrimoni Cultural
Nascuda a Barcelona l’any 1968.
És llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, i té un postgrau en Museus i Educació per la Universitat de Barcelona i un màster en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional por la Universitat Autònoma de Barcelona.
Des de 2001 i fins ara, Sònia Hernández ha estat directora del Museu de les Aigües, i des de 2020 també directora d’Acció Social d’Aigües de Barcelona. També ha estat responsable d’Exposicions i Activitats del Museu de les Aigües, així com coordinadora de projectes museogràfics a Stoa, Planificació, Comunicació i Presentació del Patrimoni. Hernández també ha treballat com a educadora, dissenyadora i consultora en projectes educatius per a diferents institucions museístiques i patrimonials, com la Fundació “la Caixa”, el Museu d’Història de Catalunya o el Museu d’Història de Barcelona, i empreses culturals com Ciutar’t o Magma Cultura.
D’altra banda, entre altres càrrecs, ha estat presidenta de l’Asociación de Espacios y Museos Corporativos; tresorera de l’Asociación Española de Museos de la Ciencia y de la Técnica, així com vocal del Comité Internacional para la conservación y defensa del Patrimonio Industrial – Ticchi.
Manuela Fernández Ruiz, directora de l’Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació
Nascuda a Barcelona l’any 1978.
Activista gitana feminista, investigadora i pedagoga. Es va criar al barri de la Mina i és diplomada en Educació Social per la Universitat Ramon Llull i llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. També té un Diploma en Estudis Avançats en Ciència Política i Dret Constitucional amb Suficiència Investigadora per la Universitat de Barcelona.
Fernández és membre cofundadora de l’Associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen des del 1999, i va participar en moviments socials i estudiantils durant els anys d’institut i Universitat. Actualment, participa en diversos moviments socials gitanos com a activista gitana feminista.
Candidata a doctora en Educació i Societat a la Universitat de Barcelona, la seva recerca se centra en la manera com les estructures socials i les institucions reprodueixen l’antigitanisme i el masclisme, així com en identificar quines pràctiques poden erradicar-los, focalitzant les respostes en l’administració pública.
En l'àmbit professional, Fernández va participar en l’Estudi de la població gitana a Catalunya el 2003, i dos anys després es va incorporar a l’equip que va elaborar el primer Pla integral del poble gitano al Departament de Benestar i Família, on va treballar fins al 2010. Tot seguit, va iniciar la seva tasca com a pedagoga als Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de l’Ajuntament de Barcelona, ocupació que ha realitzat fins a l’actualitat.