Territori

VP

Puigneró considera que l'Estat "va tard i malament" en la presa de mesures davant l'alça de preus dels carburants

query_builder   22 març 2022 18:11

event_note Nota de premsa

Puigneró considera que l'Estat "va tard i malament" en la presa de mesures davant l'alça de preus dels carburants

  • El vicepresident assegura que el sector del transport no pot continuar en la situació actual  

 

  • El Govern ha proposat a l’executiu espanyol la creació d’un fons específic d’ajudes per a transportistes

 

  • Ports de la Generalitat ha aprovat rebaixes en taxes del sector pesquer
GENERALITAT

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha assegurat que “el sector del transport no pot continuar amb la pressió dels preus dels carburants” i ha lamentat que el govern espanyol no hagi pres encara cap mesura. “No podem esperar al dia 29 de març”, ha recalcat en relació a la data en què l’executiu de l’Estat té previst aprovar el pla per respondre a l’impacte generat per la guerra a Ucraïna. El govern espanyol “va tard i malament”, ha afegit.

Puigneró ha recordat que el dia 8 i 16 de març va fer enviar dues cartes al govern espanyol que encara no han tingut resposta, en les quals demanava la reducció de la pressió fiscal dels combustibles i la creació d’un fons específic per ajudar els transportistes.

Segons el vicepresident “tota aquella mesura que ajudi els transportistes a no haver de treballar per sota el preu de cost es imprescindible; i s’ha d’aplicar com a mínim fins que duri el conflicte. L’economia del país no s’ho pot permetre”. En aquest sentit, ha assenyalat que l'ajuda de 500 milions d'euros anunciada pel govern espanyol "és molt minsa i en cap cas soluciona el problema".

Rebaixa de taxes del sector pesquer

El vicepresident ha recordat que “ens agradaria poder prendre més mesures, però malauradament no som un estat”. Tot i aixi, “en el marc de les mesures que sí que podem prendre”, ha anunciat la rebaixa de taxes en el sector pesquer.  

Concretament, Ports de la Generalitat ha aprovat aquesta tarda la reducció del 20% de la taxa d’ocupació de domini públic portuari, que afecta els gestors de les dàrsenes pesqueres, de les llotges i de les instal·lacions complementàries.

L’ens també ha aprovat no aplicar el coeficient de repercussió sobre el consum d’aigua i electricitat del sector pesquer. És una mesura que suposarà un estalvi d’un 20% en aquestes tarifes.  

D’aquestes rebaixes també se’n beneficiarà el sector de l’aqüicultura, dedicat a la gestió de les piscifactories.

Es tracta d’unes rebaixes temporals que s’estimen en 262.000 euros. Estan adreçades al sector pesquer dels ports que són de titularitat de la Generalitat.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF

Nota de premsa en PDF
| 250

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia