Laura Vilagrà en la reunió al Ripollès sobre els Jocs d'Hiverns

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s’ha reunit aquest vespre amb alcaldies i consellers comarcals del Ripollès per informar-los sobre el projecte de candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern del 2030. Vilagrà ha remarcat que els Jocs s’han de fer des del territori i per aquest motiu totes les comarques s’han de fer “partícips” d’aquest esdeveniment encara que no tinguin el gruix de les proves, com és el cas del Ripollès. “Hem de fer el projecte de baix a dalt”, ha emfatitzat.

En aquest sentit, Vilagrà ha recordat que s’ha millorat la governança a la comissió territorial dels Jocs i que la “veu de tots els territoris serà presa en consideració”. Pel que fa a l’àmbit de la consulta ha explicat que el govern ja va acordar-lo, però que ara, després del nou mandat del Parlament, està escoltant totes les reclamacions. “Estem escoltant el territori i com sempre prendrem decisions col·legiadament com a govern”.

D’altra banda, Vilagrà ha destacat que els Jocs seran sostenibles i no hi haurà cap infraestructura “fantasma” que quedi en desús després dels Jocs: “El COI ha canviat el concepte i ja no cal que totes les proves es facin en un mateix territori. Per això, s’estan buscant equipaments en altres estats”, ha afegit. La consellera també ha apuntat que el compromís del govern amb el territori és “total” i ha deixat clar que “hi ha una estratègia per potenciar els Pirineus amb millors serveis, infraestructures... hi hagi Jocs o no”.

A la trobada, la consellera ha estat acompanyada de la secretària general de l’esport i l’activitat física, Anna Caula; el secretari de governs locals, David Rodríguez; la coordinadora de la Generalitat del projecte olímpic, Mònica Bosch i el director general de Polítiques de Muntanya, Jesús Fierro.