Empresa i Treball

Imatge classe magistral ICS a Londres

TURISME

Catalunya, destinació de turisme esportiu referent en la Convenció Internacional de l'Esport que se celebra a Londres

query_builder   24 març 2022 12:11

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya, destinació de turisme esportiu referent en la Convenció Internacional de l'Esport que se celebra a Londres

Imatge classe magistral ICS a Londres
Imatge classe magistral ICS a Londres
  • La destinació catalana hi té una presència destacada i, entre d'altres accions, el director de l’Oficina de Promoció Turística al Regne Unit i Irlanda, ha impartit una classe magistral sobre Catalunya com a pol d'atracció d'esportistes d'elit d'arreu del món per fer-hi estades i entrenaments
  • Aquest esdeveniment internacional del món de l’esport compta enguany amb la participació d’organismes com l’NBA, el COI, la Bundeslliga, la Fifa, la UEFA o LaLiga


Catalunya participa com a destinació referent en turisme esportiu en la International Sports Convention, esdeveniment destacat de la indústria de l’esport que té lloc els dies 23 i 24 de març al Tottenham Hotspur Stadium de Londres.

El programa d’aquesta cita inclou conferències, ponències i taules rodones sobre diferents temàtiques esportives com ara tecnologia, esdeveniments i marca. Hi participen organitzadors de competicions i altres empreses i entitats esportives de primer nivell com l’NBA, el Comitè Olímpic Internacional, la Bundeslliga, la FIFA, la UEFA i LaLiga, entre d’altres.

Catalunya hi té una presència destacada i, entre d'altres accions, el director de l’Oficina de Promoció Turística de Catalunya al Regne Unit i Irlanda, Aicard Guinovart, i la responsable de la marca Turisme Esportiu de l’ACT, Anna Bastida, han impartit la classe magistral Sports elite training camps in Catalonia, sobre el lideratge de Catalunya en l’atracció d’esportistes d’elit i d’equips perquè realitzin estades i entrenaments.  

Sota el títol The High Performance Sports Centre of Catalonia (CAR) – Developing future athletes for global Events, el CAR de Sant Cugat també ha fet una conferència davant de prescriptors internacionals.

A més del CAR, en aquesta acció també acompanyen a l’Agència Catalana de Turisme: el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, Lloret Turisme, Evenia Travel Services i Catalunya Tennis Academy.

Catalunya, destinació de referència en turisme esportiu 

El paper destacat de Catalunya en aquesta International Sports Convention és resultat de la trajectòria de reconeixement que està tenint la destinació catalana lligada al turisme esportiu.

Grans esdeveniments d’atracció global, clubs esportius de seguiment mundial, la geografia, el clima i unes infraestructures de primer nivell, fan de Catalunya un referent en aquest segment. Des del Departament d’Empresa i Treball es treballa per posicionar Catalunya com a referent turístic esportiu a nivell internacional. En aquest sentit, cal destacar l’èxit de la celebració del I Congrés Mundial de Turisme Esportiu, coorganitzat entre el Departament d’Empresa i Treball i l'Organització Mundial del Turisme, que va tenir lloc l’any passat a Lloret de Mar, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Costa Brava i l’Ajuntament de Lloret de Mar per mitjà de Lloret Turisme.

L’Agència Catalana de Turisme també va proclamar 2020 com a Any del Turisme Esportiu, amb una cinquantena d’activitats (realitzades malgrat la pandèmia) i una inversió de gairebé 2 milions d’euros. Amb aquesta iniciativa es potenciava una tipologia de turisme que compta amb una oferta de qualitat als territoris catalans i amb una demanda internacional creixent.

Aquesta tasca de posicionament i promoció ja es va veure reconeguda l’any 2016, en el marc de la WTM, en què Catalunya va rebre el premi a la millor destinació de turisme esportiu del món.

Marca Turisme Esportiu

El turisme esportiu té una rellevància creixent en el conjunt del sector i genera un impacte de 558 milions d’euros anuals, 269 dels quals d’impacte directe, un pes econòmic molt important que des del Govern es vol continuar potenciant. A més, aquest segment ofereix unes oportunitats laborals, socials, culturals i d’oci saludable que el converteixen en un producte clau en l’estratègia turística de Catalunya.

Des de l’any 2003, l'Agència Catalana de Turisme impulsa la marca Turisme Esportiu, distinció que s'atorga als municipis, equipaments i empreses especialitzades que compleixen els estàndards de qualitat en les diferents disciplines esportives i els reconeix l'excel·lència en els recursos i els serveis per a realitzar la pràctica esportiva o acollir esdeveniments i campionats. Actualment, són 11 els municipis certificats amb aquesta marca, que compta amb 126 afiliats entre equipaments esportius, agències de viatges, allotjaments i altres empreses de serveis especialitzats.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

 

 

 

1  

Imatges

Imatge de la classe magistral ICS a Londres

Imatge de la classe magistral ICS a Londres 2361

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia