Agents Rurals

Agents Rurals denuncien una persona per utilitzar llaços per a caçar mamífers

Els Agents Rurals denuncien una persona per utilitzar llaços per a caçar mamífers

query_builder   24 març 2022 13:28

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals denuncien una persona per utilitzar llaços per a caçar mamífers

  • L’operació duta a terme a una finca de Dosrius (Maresme) també ha permès desmantellar i comissar més de cent llaços per a caça 
  • El fet que un gos quedés atrapat en un llaç d’aquest tipus va alertar els Agents Rurals  
Agents Rurals denuncien una persona per utilitzar llaços per a caçar mamífers

Els Agents Rurals han interceptat i denunciat un home que manipulava un llaç per a la captura de mamífers a la localitat de Dosrius (Maresme). L’operació, duta a terme per agents rurals de l’Àrea Bàsica del Maresme i membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) del cos, ha permès desmantellar i comissar més de cent llaços per a la captura de fauna en una mateixa zona agrícola.  

La investigació dels Agents Rurals va iniciar-se el passat mes de febrer, després que els agents tinguessin coneixement que un gos havia quedat atrapat en un parany d’aquest tipus en aquest municipi. 

Un cop constatada la presència de llaços i que una persona els controlava periòdicament, agents del GEVA van interceptar el passat dia 9 de març l’individu en el moment que els estava manipulant. A requeriment dels agents, es va descobrir la ubicació de 5 llaços que ja estaven instal·lats i 6 llaços més que estaven preparats per a ser utilitzats. 

En una inspecció posterior, els agents van poder localitzar i retirar 91 llaços més dins la mateixa finca. Es dona la circumstància que l’any 2017 els agents rurals ja havien denunciat a treballadors de la mateixa finca pels mateixos fets. 

Conseqüències penals 

El llaç és un cable metàl·lic amb uns nusos que permeten instal·lar al terra una anella de diàmetre variable. El cercle es col·loca en llocs de pas d’animals i l’altre extrem del cable es lliga a un arbre. En tancar-se el llaç, els mamífers queden atrapats pel coll, no poden escapar i moren per asfíxia.  

L’ús de llaços és il·legal ja que es tracta d’un mètode de caça no selectiu i massiu. La persona interceptada i denunciada es podria enfrontar a conseqüències penals, ja que aquesta pràctica constitueix un delicte tipificat al Codi Penal. 

1  

Imatges

Agents Rurals denuncien una persona per utilitzar llaços per a caçar mamífers

Agents Rurals denuncien una persona per utilitzar llaços per a caçar mamífers 554