Interior

Foto

Els Mossos d'Esquadra incorporen dos nous helicòpters a la Unitat Central d'Helicòpters

query_builder   24 març 2022 13:50

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra incorporen dos nous helicòpters a la Unitat Central d'Helicòpters

Foto

 

. Les dues aeronaus estan dotades dels últims avanços tecnològics en matèria aeronàutica, i s’afegiran a la ja existent

 

. La inversió per a la contractació de l’ús dels dos nous helicòpters fins a finals del 2023 és de 7.086.312 euros i tindran la seva base a l’aeroport de Sabadell

 

. Fins a la data la Unitat Central d’Helicòpters ha estat operant amb un sol aparell amb el qual ha realitzat vora un miler de serveis/actuacions aproximadament a l’any

 

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra incorpora a partir d’avui, 24 de març, dos nous helicòpters a la seva Unitat Central d’Helicòpters, pertanyent a l’Àrea Central de Mitjans Aeris. Les dues aeronaus, H135 i H135 Helionix, estan dotades dels últims avanços tecnològics en matèria aeronàutica, tant en seguretat com en eines que permetin l’assistència a la ciutadania, així com la gestió de la seguretat ciutadana i l’ordre públic des de l’aire. 

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat que “el cos de Mossos d’Esquadra s’està posant al dia amb les policies europees, també en l’espai aeri” a l’hora que ha posat en valor que “és imprescindible dedicar-hi recursos i mitjans perquè la tecnologia aèria evoluciona molt”.

Segons ha manifestat Elena, “l’espai aeri és fonamental perquè permet treballar molt millor, tenir més informació i més acurada, i més dades per operar i prendre decisions”.

Per la seva banda, l’intendent cap de la Comissaria General de Recursos Operatius, Miquel Hueso, ha manifestat que “avui és un dia històric perquè es consolida un projecte de feia molt anys”. “El cos de Mossos d’Esquadra consolida el projecte d’espai aeri”, ha concretat.

La inversió per la contractació per a l’ús dels dos nous dels dos nous helicòpters fins al finals del 2023 ha estat de 7.086.312 d’euros. Aquests helicòpters s’afegeixen al ja existent, un AS-355-NP, que ha estat oferint servei des de l’any 2009. Amb les noves incorporacions se superen les limitacions de disposar d’un únic helicòpter. El fet de disposar de més d’un aeronau permetrà realitzar dos serveis alhora, o bé, allargar la presència en dispositius de llarga durada. Les tres aeronaus tenen la seva base a l’aeroport de Sabadell.

Els nous models son helicòpters lleugers utilitzats arreu del món, concretament per emergències mèdiques, dispositius policials, entrenament militar o manteniments de parcs eòlics industrials, fet que l’acredita com un helicòpter multifuncional. També destaquen per l’augment en la capacitat de càrrega de material i l’augment de la capacitat de la cabina, fins a 7 persones, que permetrà realitzar funcions d’helitransport.

El model H135 Helionix disposa de grua, per facilitar la inserció i extracció de membres d’unitats especials en llocs de difícil accés. A més, aquest model té un sistema  de pilot automàtic de 4 eixos que redueix la càrrega de treball del pilot incrementant la seguretat de la missió. El disseny de la cabina ajuda augmentar la consciència situacional, a més, ofereix tres pantalles electròniques de grans dimensions dotades amb NVG (visió nocturna) i dos GPS que garanteixen un sistema de navegació i comunicació tot en un.

L’altre model, el H135, disposarà de càmera tèrmica d’alta resolució giro-estabilitzada i un focus de llum d'alta densitat. Es podran captar imatges a distàncies de mes de 5  quilòmetres amb una resolució 1080 (FULL HD).

El 2021 la Unitat Central d’Helicòpters va realitzar 1.083 serveis

L’any 2002 la Direcció General de la Policia va incorporar la unitat de mitjans aeris al cos de Mossos d’Esquadra i des d’aleshores la policia ha disposat d’un helicòpter per donar resposta a les funcions policial en l’àmbit aeri. 

Els principals tipus de serveis de la unitat són en l’àmbit de la seguretat ciutadana, com les manifestacions, control d’infraestructures, participació en actes esportius o recerca de persones. També destaquen els dispositius d’investigació i la realització d’informes tècnics, edició d’imatges o fotografies per operatius i investigacions.  

Durant el 2021 la unitat va realitzar 1.083 serveis/actuacions, un 40 % durant els mesos de març, abril i maig. La majoria dels serveis o actuacions van ser a zones poc habitades o rurals. Així mateix, la unitat treballa coordinadament amb altres unitats del cos i amb altres departaments, tant en la seva tasca preventiva com operativa.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia