Ferrocarrils

FGC

Les estacions de Ferrocarrils registren més d'un metre de neu gràcies a les darreres nevades

query_builder   25 març 2022 10:57

event_note Nota de premsa

Les estacions de Ferrocarrils registren més d'un metre de neu gràcies a les darreres nevades

  • Les més afavorides són Port Ainé, Boí Taüll i Espot, on han caigut gruixos de neu de fins a 130 cm, 115 cm i 110 cm, respectivament
  • El bon estat de les pistes, la constant feina del personal de les estacions i la previsió de més nevades asseguren unes bones condicions per a la recta final de la temporada
FGC
Estació de muntanya de Boí Taüll després de les nevades.

Les estacions d’esquí i de muntanya que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Port Ainé i Boí Taüll, encaren l’últim tram de la temporada d’hivern 2021 - 2022 en les millors condicions. Les precipitacions en forma de neu registrades els darrers dies s’han traduït en la recuperació de l’aspecte hivernal dels dominis esquiables. Aquesta bona situació i la constant feina dels equips tècnics asseguren l’obertura del màxim de nombre de quilòmetres esquiables.

Boí Taüll ha estat la més afavorida per les darreres nevades i ofereix una excepcional estampa blanca. L’estació de l’Alta Ribagorça ha registrat gruixos de neu de 85 a 115 cm en un dia i, per tant, ha pogut obrir gairebé el 70% de les pistes. Per demà dissabte i diumenge, si les previsions es confirmen i cau més precipitació en forma de neu, les condicions encara seran molt millors a l’estació més alta del Pirineu.

Les estacions de muntanya del Pallars, Port Ainé i Espot, disposen d’unes condicions immillorables després de les recents nevades, el que ha permès obrir gran part del seus dominis esquiables. Port Ainé ha registrat fins a 130 cm de neu en un dia i per aquest motiu, ha pogut obrir més del 90% de les pistes. De cara al cap de setmana ofereix 23 de les seves 25 pistes i 26 quilòmetres esquiables, és a dir, gairebé la totalitat de l’estació. Espot, per la seva banda, ha comptat amb gruixos de 60 a 110 cm de neu dura i pel cap de setmana oferirà el 90% del domini esquiable disponible.

Pel que fa a l’estació ripollesa de Vallter, aquests dies ha registrat de 60 a 80 cm de gruix de neu pols al dia, fet que ha permès obrir més de la meitat del domini esquiable. Després d’aquestes nevades, durant el cap de setmana seran accessibles més del 90% dels quilòmetres esquiables i s’obriran més del 80% de les pistes: 11 de 13.

Després de les darreres nevades, La Molina ha rebut gruixos de 30 a 80 cm de neu en un dia i ha obert gairebé totes les pistes. Aquest cap de setmana, està previst que les persones visitants puguin lliscar per 44 pistes de l’estació i recórrer 45 quilòmetres esquiables. Una bona situació que pot millorar després de les nevades previstes per al cap de setmana.

Amb gruixos de 50 a 90 cm de neu durant el cap de setmana passat, Vall de Núria, ha obert més del 80% de les pistes i quilòmetres esquiables. L’estació gironina ha viscut un dels seus millors moments de la temporada gràcies a les nevades que han deixat completament blanca l’estació. Està previst que obri la totalitat dels seus remuntadors, i les persones visitants podran gaudir de més del 80% de les seves pistes i quilòmetres esquiables durant el pròxim cap de setmana.

Gràcies les darreres nevades, les pistes d’esquí de FGC ofereixen, doncs, les millors condicions per esprémer la temporada d’hivern aprofitant les darreres setmanes d’explotació de les sis estacions de muntanya. A més, durant els propers dies, es preveuen condicions meteorològiques favorables que permetran gaudir al màxim de l’esquí sobretot durant els dies festius de Setmana Santa.

6  

Imatges

Foto Boí Taüll

Foto Boí Taüll 239

Foto Espot

Foto Espot 303

Foto La Molina

Foto La Molina 381

Foto Port Ainé

Foto Port Ainé 556

Foto Vall de Núria

Foto Vall de Núria 290

Foto Vallter

Foto Vallter 239

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 366

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia