Empresa i Treball

Empresa

Empresa i Treball adjudica a la UPC la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell

query_builder   25 març 2022 12:48

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball adjudica a la UPC la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell

La concessió es prolongarà durant 15 anys amb la possibilitat de prorrogar-la 10 anys més

El conseller Torrent afirma que l’adjudicació permetrà convertir l’equipament en un “centre clau per consolidar la competitivitat del sector de l’automoció”

El CFPA de Martorell

El Departament d’Empresa i Treball ha adjudicat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell. La decisió s’ha fet pública aquest divendres després de la reunió de la Mesa de Contractació que ha valorat com a més idònia aquesta proposta.

La gestió i explotació del CFPA de Martorell per part de la UPC es prolongarà durant 15 anys, prorrogables 10 anys més. El procés de licitació es va posar en marxa l’octubre del 2020 després que el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), propietari de la instal·lació, obrís una consulta per definir conjuntament amb les empreses i organitzacions del sector de l’automoció les condicions i els criteris que havien de regir la gestió i explotació. L’objectiu d’aquest procés era l’acostament a les expectatives de les empreses licitadores i, sobretot, a les necessitats de qualificació professional del sector de l’automoció.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha expressat la seva satisfacció per la culminació del procés. “Ens vam marcar el repte de desencallar la gestió d’un equipament clau pel futur del país, i amb l’elecció de la UPC comencem a caminar per explotar tota la potencialitat d’un centre que permetrà consolidar la competitivitat del sector de l’automoció”.

En aquest sentit, la proposta de la UPC permetrà configurar el CFPA com a centre referent on s’impartirà la formació professional inicial, la formació professional per a l’ocupació i la formació programada per les empreses destinada al sector de l’automoció, amb la finalitat de garantir una oferta formativa adaptada a les necessitats del sector de l’automoció i afins.

 

A més d’aquest objectiu central, també es desenvoluparan altres activitats com la promoció de relacions de cooperació i intercanvi amb altres centres nacionals i internacionals de formació, el desenvolupament i prestació de serveis d’orientació professional i inserció laboral, la promoció de la innovació tecnològica i la recerca lligada a la formació, la realització d’activitats per a la sostenibilitat i preservació mediambiental en l’entorn de la formació, i la pròpia explotació de les instal·lacions del CFPA.

 

El Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell es va inaugurar el 2015 i fins ara es gestionava des del SOC. Amb la culminació del procés de licitació a la UPC, el Departament d’Empresa i Treball aposta per convertir l’equipament en un centre clau per consolidar la competitivitat del sector de l’automoció i de les empreses, millorant la productivitat i ajudant a la creació de llocs de treball i a la qualificació i requalificació contínua de les persones.

1  

Imatges

El CFPA de Martorell

El CFPA de Martorell 50

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
DOC | 93

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia