President

El president Aragonès durant la visita al Port de Tarragona.

El president Aragonès destaca el "paper estratègic" del Port de Tarragona i el reivindica com una infraestructura clau per al progrés econòmic

query_builder   25 març 2022 16:38

event_note Nota de premsa

El president Aragonès destaca el "paper estratègic" del Port de Tarragona i el reivindica com una infraestructura clau per al progrés econòmic

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat la nova seu institucional del Port de Tarragona després de visitar les instal·lacions i ha descobert una placa commemorativa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha inaugurat aquest migdia la nova seu institucional del Port de Tarragona i ha descobert la placa commemorativa del nou edifici. Durant l’acte, el cap de l’Executiu ha volgut destacar el “paper estratègic del Port de Tarragona en sectors com la química o els cereals” en un moment com l’actual en què el subministrament en aquests àmbits pot generar alerta. “I des del port es garanteix que continuem anant bé i, en alguns aspectes, millor que l’any passat i això ens dona seguretat”, ha apuntat. “És una infraestructura clau per al progrés econòmic del país”, ha afegit.

El president de la Generalitat durant la visita a la nova seu institucional del Port de Tarragona.{"name":"2022/03/25/16/33/3aea5e07-eb3d-484c-b010-33f98b544255.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"144"}

El futur de Catalunya passa, des del punt de vista econòmic, per una reindustrialització verda i digital, i quan parlem d’això vol dir parlar d’energia, de matèries primeres, i de talent”, ha apuntat el cap de l’Executiu. I en aquest sentit ha reivindicat que Tarragona i el seu entorn aporta al país infraestructures de transport, com el port o l’aeroport de Reus, i de caràcter energètic fonamentals.

Catalunya ha fet les grans passes al llarg de la seva història gràcies a l’esforç de la gent, dels treballadors i les treballadores, dels emprenedors, dels empresaris, de tothom que s’esforça cada dia per generar oportunitats. Per tant, gràcies al talent. I de talent a Tarragona i al Camp de Tarragona n’hi ha i encara n’hi ha d’haver més”, ha afegit.

El president Aragonès també ha apuntat que aquesta reindustrialització ha de comptar amb infraestructures “que no siguin només un espai d’intercanvi sinó, també un espai de generació de valor afegit”, i en aquesta línia ha destacat el desenvolupament de la zona d’activitats logístiques apostant, més enllà de l’emmagatzematge i la distribució, per incorporar indústria al port.

A l’acte també hi ha intervingut l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, municipi en el qual el Port desenvoluparà part dels projectes estratègics que té en marxa; el president de Puertos del Estado; Álvaro Rodríguez Dapena; i el president del Port de Tarragona, Josep M Cruset.

Prèviament, el cap de l’Executiu ha visitat la nova sala de gestió d’emergències, el port control i el mirador de la nova seu, on ha pogut conèixer els diferents espais i tràfics del port. Tot seguit, també s’ha desplaçat al magatzem de cereals d’Ership, un dels magatzems situats a l’interior del port on ha pogut conèixer l’estat actual i la possible evolució dels estocs i els fluxos de cereals, especialment els que procedeixen d’Ucraïna.

La visita del president a Tarragona ha començat aquest matí a l’Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcalde, Pau Ricomà, i ha signat el llibre d’honor. També l’ha acompanyat la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès.

2  

Imatges

El president de la Generalitat durant la visita institucional.

El president de la Generalitat durant la visita institucional. 151

El president Aragonès ha visitat l'Ajuntament de Tarragona on ha estat rebut per l'alcalde i ha signat el llibre d'honor.

El president Aragonès ha visitat l'Ajuntament de Tarragona on ha estat rebut per l'alcalde i ha signat el llibre d'honor. 164

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia