Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra denuncien penalment un metge sense titulació que treballava a una clínica especialitzada en implants capil·lars

query_builder   26 març 2022 11:30

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra denuncien penalment un metge sense titulació que treballava a una clínica especialitzada en implants capil·lars

  • Malgrat que a la publicitat emesa per la clínica l’investigat hi figurava com a metge titulat amb més de quinze anys d’experiència, no hi ha cap documentació ni evidència que ho pugui acreditar
  • Alguns dels pacients han denunciat que les cirurgies que els han fet no han proporcionat cap resultat satisfactori i d’altres presenten lesions o seqüeles

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), amb la col·laboració de la Subdirecció General d’Avaluació i Inspeccions Sanitàries i Farmacèutiques del Departament de Salut, han aturat l’activitat del metge principal d’una clínica especialitzada en implants capil·lars ja exercia l’activitat sense cap titulació reconeguda, fet que va comportar denúncies de clients, tant per resultats insatisfactoris de les intervencions com per les seqüeles i lesions derivades de les cirurgies. 

La investigació es va iniciar com a conseqüència d’una denúncia en la qual s’alertava que al capdavant d’una clínica de Barcelona dedicada als implants capil·lars hi exercia un home que no disposava de cap titulació per fer-ho fet que provocava resultats insatisfactoris en alguns pacients i lesions o seqüeles en d’altres. Malgrat això tant al web com en els tríptics dels quals disposava la clínica aquest home figurava com a professional qualificat amb capacitat per fer diagnòstics, tractaments i cirurgies, amb quinze anys d’experiència.

Els agents de la Unitat Central de Consum van començar a desgranar quina era l’operativa habitual d’aquest centre, a establir quins professionals duien a terme l’activitat i amb quines garanties ho feien. Segons van poder saber en diverses ocasions era l’investigat qui els feia una primera avaluació mèdica i en aquesta visita els assegurava que ell mateix els faria la cirurgia. Un cop el client feia els tràmits per tirar endavant la intervenció ja feia un primer pagament a mode de paga i senyal.

De la documentació intervinguda en la clínica, en la qual s’estableix la relació entre el centre i el client, els mossos han pogut acreditar que en alguns casos hi figurava la signatura i segell d’un metge col·legiat i en d’altres només la llegenda amb el nom de l’investigat, però sense signatura, segell ni número de col·legiat, fet indicatiu d’aquesta eventual manca de titulació.

D’altra banda, de les comprovacions que va dur a terme la Subdirecció General  d’Avaluació i Inspeccions Sanitàries i Farmacèutiques es desprèn que la clínica encara constava a nom de l’anterior propietari malgrat que el director actual del centre posava de manifest que estaven fent gestions per fer el canvi de titularitat. El Departament de Salut va corroborar que no constava l’inici de cap tràmit al respecte.

A partir de les declaracions d’alguns dels pacients i personal del centre els investigadors van constatar que l’investigat feia la visita prèvia, la cirurgia i el tractament postoperatori. Els agents també van demanar informació al Col·legi de Metges de Barcelona des d’on van confirmar que l’home penalment denunciat no hi constava com a col·legiat.

Es dona la circumstància que malgrat que tota la publicitat de la clínica presentava l’investigat com un professional titulat i amb experiència de quinze anys, en el moment de la inspecció el dia 2 de febrer duta a terme per part de la Subdirecció General  d’Avaluació i Inspeccions Sanitàries i Farmacèutiques, des del centre no van poder aportar cap document que ho pogués acreditar ni cap dels seus treballadors ho van poder corroborar.

Una de les pràctiques fraudulentes que duia a terme el denunciat era la d’usar de manera irregular el segell de metges relacionats amb la clínica associant-los a la seva signatura, de manera que semblés que es tractava del seu número de col·legiat.

Davant totes les evidencies l’investigat ha quedat denunciat penalment pel delicte d’intrusisme professional.

 

Àrea de Comunicació
Barcelona, 26 de març de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia