Delegació a Girona

Presentació de l'estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professionals 2021 a les comarques gironines

Els Serveis Territorials d'Educació i la Cambra de Comerç de Girona presenten l'estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professionals 2021 a les comarques gironines

query_builder   28 març 2022 17:04

event_note Nota de premsa

Els Serveis Territorials d'Educació i la Cambra de Comerç de Girona presenten l'estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professionals 2021 a les comarques gironines

  • La presentació ha estat encapçalada per la delegada del Govern, Laia Cañigueral, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, i el director dels ST d’Educació a Girona, Adam Manyé. També hi ha assistit el director dels ST d’Empresa i Treball, Joan Martí

  • L’informe mostra com el 45,71% dels graduats han trobat feina en acabar els estudis i com un 56,27% continua la seva formació
Presentació de l'estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professionals 2021 a les comarques gironines

Els Serveis Territorials d’Educació a Girona i la Cambra de Comerç de Girona han presentat avui la quinzena edició de l’estudi d’inserció laboral dels ensenyaments professionals 2021 a les comarques gironines, elaborat pel departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el Consell General de Cambres de Catalunya.

Aquesta publicació presenta les dades d’inserció laboral i la continuïtat formativa corresponents als graduats durant el curs 2019–2020 en els ensenyaments professionals de la demarcació, que inclouen els estudis de: formació professional, ensenyaments d’arts plàstiques i disseny, d’arts escèniques, esportius i els programes de formació i inserció.

Al llarg d’aquests quinze anys, l’estudi ha permès conèixer la inserció laboral dels graduats en els estudis esmentats així com la interacció entre el mercat laboral i el sistema educatiu.

Enguany l’informe ha revelat dades com que un 45,71% dels graduats en formació professional de la demarcació de Girona han trobat feina en acabar els estudis, que el 56,27% ha decidit continuar amb la seva formació, o bé que la principal via d’accés al món laboral és a través de les empreses on es realitzen les pràctiques.

La delegada del Govern, Laia Cañigueral, ha destacat que “fomentar la formació professional és una prioritat del Govern” i per aquest motiu “a les comarques gironines s’han iniciat les trobades de la Taula d’impuls de la formació professional, perquè els diferents serveis territorials i els agents econòmics i socials de la demarcació treballin conjuntament”.

La delegada del Govern ha afirmat que “la formació professional assegura la inserció laboral, el creixement pràctic i les possibilitats de desenvolupar-se i continuar estudiant al llarg de la vida. Hem de posar-la en valor i canviar l’orientació que fem en diferents àmbits als joves per acostar-los a aquesta opció”, ha reblat. Cañigueral també ha explicat que “s’està treballant per augmentar significativament l’oferta de cicles formatius a la demarcació” i ha realçat la feina transversal que es fa “per detectar i donar resposta a les necessitats dels estudiants i del teixit econòmic”.

D’altra banda, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, ha assegurat que “la formació professional és una cuirassa contra l’atur, ja que segons l’enquesta només el 12% dels graduats afirmen estar buscant feina, una xifra molt per sota de la mitjana d'atur entre els joves, que és superior al 30%”. Fàbrega també ha ressaltat que “davant les dificultats de trobar sortides laborals a causa de la pandèmia, molts joves han optat per continuar estudiant”. El president de la Cambra de Comerç també ha posat èmfasi en el fet que “un 70% dels joves enquestats consideren que la seva feina actual està relacionada amb els estudis realitzats”.

El director dels Serveis Territorials d’Educació, Adam Manyé, ha explicat que hi ha un percentatge molt baix d’alumnat que cerca feina després de finalitzar els estudis, la resta, continuen estudiant i/o treballen: “Un 56% dels alumnes que no cursen en modalitat dual, continuen estudiant. El 62% dels alumnes que han cursat els estudis en modalitat dual, troben feina”. Manyé també ha afirmat que la formació professional és “una palanca d’inserció i de més alta remuneració. Malgrat fer poc que han acabat els estudis l’informe mostra com entre un 30 i un 35% dels estudiants ja tenen contracte indefinit i com la meitat dels estudiants que finalitzen els estudis comencen cobrant entre 900 i 1200 euros”.

A les comarques gironines l’estudi ha comptat amb un augment de participació dels centres respecte a l’any anterior. En aquesta edició hi han participat 57 centres gironins, 44 de titularitat pública i 13 de titularitat privada, i s’han comptabilitzat un total de 2.822 enquestes vàlides.

Les enquestes es van dur a terme entre els mesos de gener i abril del 2021, abans de transcórrer nou mesos des que els estudiants finalitzessin els estudis corresponents.

 

1  

Imatges

Presentació de l'estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professionals 2021 a les comarques gironines

Presentació de l'estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professionals 2021 a les comarques gironines 77

1  

Fitxers adjunts

Estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professionals 2021 a les comarques gironines

Estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professionals 2021 a les comarques gironines
PDF | 844

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia