Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Educació

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Educació

query_builder   29 març 2022 14:26

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Educació

  • Es creen els Serveis Territorials d’Educació de l’Alt Pirineu i Aran, i els Serveis Territorials d’Educació del Penedès
  • La Direcció General d’Innovació, Digitalització i Recerca Educativa passa denominar-se d’Innovació, Digitalització i Currículum
  • La Direcció General de Currículum i Personalització canvia a Direcció General d’Educació Inclusiva i Llengües

El Govern ha aprovat avui el Decret de reestructuració del Departament d'Educació. L’objectiu és garantir l’eficàcia i l’eficiència de l’estructura administrativa del Departament, simplificar el marc normatiu i assolir els reptes educatius concretats en el Pla de Govern.

Amb aquest Decret, s’inicia una reestructuració de segon nivell del Departament d’Educació, un cop es va aprovar a l’inici de mandat el Decret de primer nivell que creava la nova Direcció General d’Alumnat. En aquest cas, la majoria dels canvis són referents a la creació de noves unitats, supressió d’altres existents, modificació de noms i dependències jeràrquiques.

El Decret estableix la creació de dos nous Serveis Territorials d’Educació: els Serveis Territorials de l’Alt Pirineu i Aran i els Serveis Territorials del Penedès. Actualment, l’Alt Pirineu i l’Aran formen part dels Serveis Territorials de Lleida i Girona, mentre que el Penedès està distribuït entre els Serveis Territorials de la Catalunya Central, Barcelona Comarques i Tarragona. D’aquesta manera, es vol dotar de proximitat l’administració eductiva en aquests dos territoris, per la seva singularitat. En total, seran 12 les delegacions territorials arreu de Catalunya amb les noves incorporacions.

La nova normativa també determina el canvi de nom de dues direccions generals. Així, la Direcció General d’Innovació, Digitalització i Recerca Educativa passa denominar-se d’Innovació, Digitalització i Currículum; i la Direcció General de Currículum i Personalització canvia a Direcció General d’Educació Inclusiva i Llengües. Per tant, la unitat de Currículum canvia de direcció general.

Al marge dels canvis de nom o d’adscripcions d’algunes subdireccions o serveis, es creen noves unitats amb el nou Decret. Entre elles, la Subdirecció General de Gestió d’Admissió de l’Alumnat i Proves; el Servei de Gestió de Beques i Ajuts a l’Estudi i el Servei d’Admissió de l’Alumnat i Registre de Títols.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia