President

El president Aragonès lliura el Guardó Pau Casals a Núria Espert (foto: Jordi Bedmar)

El president Aragonès lliura el Guardó Pau Casals a  Núria Espert: "Una artista total"

query_builder   29 març 2022 19:50

event_note Nota de premsa

El president Aragonès lliura el Guardó Pau Casals a  Núria Espert: "Una artista total"

  • El cap de l’Executiu assegura que “la cultura catalana té un llarg futur per recórrer
  • L’actriu catalana ha estat la primera dona a rebre aquest premi i la consellera de Cultura aposta “perquè les dones anem recuperant el lloc que ens correspon en tots els àmbits de la societat. També en el camp cultural”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibánez, ha lliurat aquesta tarda el Guardó Pau Casals a la projecció internacional de la cultura catalana i per a la seva representació a l’actriu Núria Espert i Romero, “una artista total” en paraules del cap de l’Executiu. Durant l’acte, que s’ha celebrat aquesta tarda al Palau de la Generalitat, el president Aragonès ha subratllat que Espert ha destacat en totes les arts escèniques “als escenaris de casa nostra, però també amb una sòlida trajectòria internacional”, que “ha obert camí i ha esdevingut referent per l’enorme potencial d’actrius i actors que tenim com a país”. “Gràcies per una trajectòria brillant que ens enriqueix culturalment i que ens projecta al món", ha afirmat.

El president Aragonès lliura el Guardó Pau Casals a Núria Espert (foto: Jordi Bedmar){"name":"2022/03/29/19/52/cba4c9f9-4869-4b28-aadd-cab254010aad.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"1369"}

Tal i com ha explicat el president de la Generalitat durant la seva intervenció, l’actiu Núria Espert “ha estat capaç de portar la cultura catalana fronteres enllà” i ens ha ajudat a “sentir-nos orgullosos del potencial cultural del nostre país”. L’exemple de Núria Espert ha de servir, segons el president Aragonès, per “creure més en la capacitat de la cultura catalana, la qual per qualitat i per creativitat no té res a envejar a la resta de cultures del nostre entorn”. “La cultura catalana té un llarg futur per recórrer”, ha afegit el president.

Per la seva banda, la consellera de Cultura ha destacat que és el primer cop que el premi Pau Casals es concedeix a una dona, i també a una professional de les arts escèniques. Segons la consellera de Cultura, Espert “ha excel·lit com a actriu dalt dels escenaris i a la gran pantalla, però també ho ha fet com a directora de teatre i d’òpera, com a empresària, impulsant la seva pròpia companyia” i ha posat en valor aquest reconeixement “perquè les dones anem recuperant el lloc que ens correspon en tots els àmbits de la societat. També en el camp cultural: des de la creació fins als llocs de màxima responsabilitat.”

El passat 21 de desembre de 2021 el Govern va acordar concedir el Guardó Pau Casals a la projecció internacional de la cultura catalana i per a la seva representació a Núria Espert i Romero, a proposta de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez. Es va decidir atorgar aquest premi a l’actriu per la seva excel·lent trajectòria artística en l’àmbit de la interpretació i direcció en el món del teatre, l’òpera i el cinema, amb què ha contribuït a la projecció internacional de la cultura catalana.


El Guardó Pau Casals

El Guardó Pau Casals és un reconeixement destinat a personalitats rellevants de l’àmbit cultural català per la seva contrastada implicació en la tasca de difusió i projecció exterior de la cultura catalana. Per tant, el guardó té una doble finalitat: d’una banda, distingir les personalitats rellevants de l’àmbit cultural català que hagin contribuït decisivament a la projecció exterior de la cultura catalana i, de l’altra, atorgar a les persones guardonades l’honor d’exercir durant dos anys naturals, de manera altruista i gratuïta, sota la denominació de legat o legada d’honor de la cultura catalana, tasques específiques de representació, promoció i projecció de la cultura catalana arreu del món.

5  

Imatges

El president Aragonès lliura el Guardó Pau Casals a Núria Espert

El president Aragonès lliura el Guardó Pau Casals a Núria Espert 1369

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte 1496

El president durant la seva intervenció

El president durant la seva intervenció 970

Núria Espert durant la seva intervenció

Núria Espert durant la seva intervenció 1100

La consellera durant la seva intervenció

La consellera durant la seva intervenció 912

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia