Visions of Catalonia. Crafting Art és una selecció d'obres contemporànies de 31 artesans i artistes catalans
Visions of Catalonia. Crafting Art és una selecció d'obres contemporànies de 31 artesans i artistes catalans
  • Artesania Catalunya de la Generalitat, amb la col·laboració de la Delegació del Govern a Itàlia i l’Associació de Galeries d'Art de Catalunya, presenta l’exposició Visions of Catalonia. Crafting Art a la 2a edició d’aquest certamen internacional que se celebra del 10 d’abril a l’1 de maig a Venècia
  • Visions of Catalonia. Crafting Art és una selecció d’obres contemporànies de 31 artesans i artistes catalans, que acollirà el centre THE ROOM Contemporary Art Space en el marc del programa In Città d’Homo Faber, que proposa conèixer la ciutat de Venècia a través d’una ruta immersiva per diferents espais expositius i tallers artesanals
  • El diumenge 10 d’abril, a les 11.00 hores, la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Agnès Russiñol i Amat, i el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi Cerri, inauguraran l’exposició, acompanyats dels comissaris i artistes de la mostra

 

Catalunya participa amb l’exposició Visions of Catalonia. Crafting Art a la 2a edició d’Homo Faber, l’esdeveniment d’artesania més important del món, que organitza la Michelangelo Foundation, del 10 d’abril a l’1 de maig a Venècia.

Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, amb la col·laboració de la Delegació del Govern a Itàlia, l’Associació de Galeries d'Art de Catalunya i l’Institut Ramon Llull, presenta aquesta exposició que és una selecció d’obres contemporànies de 31 artesans i artistes catalans. Una actuació que s’emmarca en el Pla d’internacionalització d’Artesania Catalunya del CCAM, i que té per objectiu impulsar la internacionalització de l’art i l’artesania de Catalunya i el seu prestigi i reconeixement.

Homo Faber, és una exposició internacional que defensa el talent artesanal i que aposta pel paper de l'artesania en la creació d'un futur més sostenible i inclusiu. Aquesta edició celebra els “tresors vius” de l'artesania mitjançant 15 exposicions que conviden a descobrir la connexió entre Europa i Japó; més de 400 obres úniques elaborades per 350 dissenyadors i artesans de més de 30 països.

A més, enguany aposta pel programa In Città d’Homo Faber, que proposa conèixer la ciutat de Venècia a través d’una ruta immersiva per diferents museus, galeries i tallers artesanals de la ciutat. Visions of Catalonia. Crafting Art és podrà veure en el centre THE ROOM Contemporary Art Space, i forma part d’aquest programa In Città, que permet fer una visita personalitzada i autoguiada per les diferents propostes artesanals que acull la ciutat.

El diumenge 10 d’abril, a les 11.00 hores a l’espai expositiu THE ROOM Contemporary Art Space ( Calle Larga San Marco, 374) la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Agnès Russiñol i Amat, i el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi Cerri, inauguraran l’exposició. En l’acte inaugural també estaran presents els comissaris de la mostra, Mónica Ramon Navarro i Rubén Torres, així com una representació d’artistes que participen a l’exposició, entre ells Luesma&Vega (ceràmica i vidre); Aurelio San Pedro (pintura, escultura, collage i mitjans interactius); Clara Niubó (joieria), Francesca Poza (gravat), Lluís Comín (joieria), i Ruth Cepedano (ceràmica).  

L’EXPOSICIÓ: VISIONS OF CATALONIA.CRAFTING ART

Aquesta exposició té el seu origen en la Biennal d’Artesania Catalana, iniciativa impulsada per Artesania Catalunya que es va endegar el passat mes de juliol de 2021, amb l’objectiu de posicionar i exportar el talent dels artesans i artistes de Catalunya al món, i potenciar la seva comercialització a nivell internacional.

La I edició de la Biennal, dedicada a la confluència entre l’art i l’artesania, va constar de l’exposició Visions of Catalonia. Crafting Art al Centre d’Artesania Catalunya, un catàleg i una web que recull els artistes i artesans amb les seves obres més recents. D’aquesta manera, després de poder veure’s a Barcelona, Visions of Catalonia. Crafting Art fa la seva primera itinerància internacional a Venècia.

L’exposició consta de peces de 31 creadors que desenvolupen el seu treball a Catalunya. Les peces estan elaborades amb tècniques artesanes, que van des de l’escultura a la joieria, passant pel tèxtil, el gravat, la forja, el paper i el collage, la pedra, el vidre o la ceràmica. Els creadors, en algun moment o en tota la seva producció, han requerit d’alguna de les diverses tècniques artesanals i mostren en les obres el domini de l’ofici.

Els 31 artistes seleccionats de l’exposició són: Jordi Aparicio (joieria),  Jean Briac (escultura), Brucc (escultura), Ruth Cepedano (ceràmica), Roger Coll (ceràmica), Carme Collell (ceràmica), Lluís Comin (joieria), Germán Consetti (escultura), Mireia Coromina (tèxtil), Rosa Cortiella (ceràmica), Carol Fleischman (tèxtil i gravats), Matilde Grau (escultura), Mia Llauder (ceràmica), Madola (ceràmica), Carla Mañosas (tèxtil), Jordi Marcet — Rosa Vila-Abadal (ceràmica), Melcior Martí, (textil), Montferrer (forja i escultura), Clara Niubò (joieria), Laia Pla (escultura tèxtil), Francesca Poza (gravat), Ramon Puig Cuyás (joieria), Victòria Rabal (paper i tèxtil), Stella Rahola (escultura i instal·lacions), Jordi Ribaudí (cuir), Teresa Rosa (tèxtil), Tura Sanglas (escultura), Aurelio San Pedro (pintura, escultura, collage i mitjans interactius), Joan Serra (ceràmica), Jordi Traveria (pedra i vidre), i Luesma & Vega, (ceràmica i vidre).

Podeu consultar més informació sobre Visions of Catalonia. Crafting Art i la I Biennal d’Artesania Catalana aquí

4  

Imatges

Imatge de l'exposició a Venècia

Imatge de l'exposició a Venècia 1847

Obra de Luesma&Vega, que forma part de l'exposició

Obra de Luesma&Vega, que forma part de l'exposició 3540

Obra de Jordi Ribaudí, que forma part de l'exposició

Obra de Jordi Ribaudí, que forma part de l'exposició 3364

Obra de Clara Niubò, que forma part de la mostra

Obra de Clara Niubò, que forma part de la mostra 2540

1  

Fitxers adjunts

NP HOMO FABER - ITALIÀ

NP HOMO FABER - ITALIÀ
PDF | 150