President

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, durant la trobada amb la Creu Roja.

El president Aragonès anuncia que el proper Consell Executiu aprovarà un paquet de mesures per fer front a les conseqüències de la guerra

query_builder   30 març 2022 18:48

event_note Nota de premsa

El president Aragonès anuncia que el proper Consell Executiu aprovarà un paquet de mesures per fer front a les conseqüències de la guerra

  1. El cap de l’Executiu ha participat en una sessió de treball amb la Creu Roja sobre la crisi a Ucraïna, on ha estat acompanyat de la consellera d’Igualtat i Feminismes
  2. Ha fet una crida a “canalitzar l’impuls de solidaritat de la ciutadania de voler acollir i ajudar” a través de les organitzacions que tenen l’expertesa, com la Creu Roja
  3. La consellera d’Igualtat i Feminismes assegura que “Catalunya ofereix a les persones ucraïneses una acollida amb plena de garantia de drets, incorporant clarament la perspectiva de gènere”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha participat aquest matí en una sessió de treball amb la Creu Roja sobre la crisi a Ucraïna, on ha anunciat que el proper Consell Executiu aprovarà un paquet de mesures per fer front a les conseqüències de la guerra. “Estem treballant en una bateria de mesures que aprovarem dimarts dia 5” per tractar les conseqüències del conflicte sobre Catalunya, sobre la seva societat i economia.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, durant la trobada amb la Creu Roja.{"name":"2022/03/30/18/45/fd5a1aee-79e3-4157-a179-2f3fd10175d6.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"89"}

En una atenció als mitjans de comunicació posterior a la trobada, el cap del Govern ha detallat que a més de les conseqüències econòmiques, l’altre focus de treball de l’Executiu a curt termini és “seguir garantint l’acollida en condicions i dignitat de totes les persones refugiades” des de l’actuació d’emergència però també pensant en el mitjà termini, “atenent la situació de vulnerabilitat sanitària i econòmica, centrant-nos en els infants i els joves, que moltes vegades venen fent-se càrrec de tota la família”, ha remarcat. El president ha explicat que ja han arribat a Catalunya prop de 14.000 persones refugiades, de les quals, més de 1.000 estudiants ucraïnesos han estat escolaritzats al sistema d’educació públic.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu també ha fet una crida a “canalitzar l’impuls de solidaritat de la ciutadania de voler acollir i ajudar” a través de les organitzacions que tenen l’expertesa, com la Creu Roja. En aquest sentit, ha agraït a l’organització la tasca que està duent a terme.

Per la seva banda, la consellera d’Igualtat i Feminismes, ha subratllat que la xifra de persones ucraïneses acollides fins ara a Catalunya és “perfectament assumible”. Com a responsable de les polítiques d’acollida a Catalunya, Verge s’ha compromès a continuar reforçant els mecanismes de coordinació i suport per al conjunt d’agents que participen en els processos d’acollida. En aquest sentit, ha recordat que “el model català d’acollida és coral, ja que hi participen diferents administracions públiques i entitats especialitzades”, i per això és fonamental que l’enfocament, l’estratègia i la informació siguin compartides. “Això és important en aquest moment, en què estem gestionant l’arribada de persones, però serà també clau en l’acollida a mitjà i llarg termini”, ha destacat Verge.

La consellera ha assegurat que “Catalunya ofereix a les persones ucraïneses una acollida amb plena garantia de drets, aplicant clarament la perspectiva de gènere per tenir en compte totes les qüestions que afecten de manera específica les nenes, les joves i les dones”. Així, per exemple, el Govern ha incorporat ja als processos d’acollida un servei especialitzat per impulsar la prevenció i detecció de situacions de violència masclista i tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació. Sobre aquest últim fenomen, en els darrers dies ja se n’han detectat alguns possibles casos, que s’estan atenent i investigant. En aquests moments, no és possible informar sobre aquests casos per una qüestió de confidencialitat.

A la reunió, que s’ha celebrat a la seu de la Creu Roja, hi ha participat el president de l’entitat, Josep Quitet; la secretària general, Helena Fontanet, i el coordinador, Enric Morist, així com altres membres de la junta directiva.

3  

Imatges

El president de la Generalitat i la consellera d'Igualtat i Feminismes durant la trobada amb la Creu Roja.

El president de la Generalitat i la consellera d'Igualtat i Feminismes durant la trobada amb la Creu Roja. 136092

El president Aragonès durant l'acte amb la Creu Roja.

El president Aragonès durant l'acte amb la Creu Roja. 85271

El president Aragonès durant la sessió de treball amb la Creu Roja.

El president Aragonès durant la sessió de treball amb la Creu Roja. 89559

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia