Protecció Civil

fi alerta vent

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla VENTCAT un cop finalitzat l'episodi de fort vent

query_builder   2 abril 2022 20:56

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla VENTCAT un cop finalitzat l'episodi de fort vent


  • Protecció civil de la Generalitat manté en prealerta el Pla NEUCAT per la previsió de nevades localment a cotes baixes demà diumenge
  • Es recomana extremar la precaució en la mobilitat demà a les zones on pugui nevar
  • Les temperatures també seguiran sent molt baixes les properes hores, i hi pot haver glaçades sobretot a l’interior

 

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest vespre l’alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) un cop finalitzat l’avís per vent emès ahir pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Algunes de les ratxes més fortes que s’han registrat durant l’episodi han estat: 131,4 a Portbou; 112,3 a Mas de Barberans; 95,4 a Mont-roig del Camp; 94,7 a Solsona; o Montserrat 80.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut en aquest episodi un centenar de trucades a causa del vent, la gran majoria al Barcelonès (27); seguit de l’Alt Camp (12); l’Alt Empordà (11) i el Vallès Occidental (10).

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han rebut 159 avisos en aquest episodi. La regió d’emergències amb més serveis ha estat la de Girona (37) i Metropolitana Nord (36); seguida de la Metropolitana Sud (24). La major part dels serveis van ser per retirar objectes i arbres caiguts, assegurar els que podien suposar un perill, sanejar façanes i fer revisions.

 

Prealerta pla NEUCAT per possibles nevades a cotes baixes

El Servei Meteorològic de Catalunya manté per demà l’avís per nevades, per la qual cosa es manté en prealerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT).

Durant la propera matinada es preveuen nevades locals al litoral i prelitoral de Tarragona i de Barcelona. De matinada la cota de neu baixarà puntualment fins als 0-200 metres, i al llarg del matí hi pot haver nevades a l'àrea metropolitana de Barcelona i la cota pujarà gradualment fins als 500 metres, si bé localment quedarà entorn dels 400 metres.

A partir del migdia i fins a la nit també hi podrien haver nevades amb gruixos de més de 2 cm a cotes de més de 500 metres, a les comarques del Vallès Oriental, La Selva, Garrotxa, Osona, Berguedà i Solsonès. També s’han afegit a la previsió el Vallès Occidental, el Moianès i el Bages.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa.

 

 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia