Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí l’Alerta del pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT un cop finalitzat l’avís per neu del Servei Meteorològic de Catalunya i un cop resoltes les incidències que ha provocat la nevada.

Les precipitacions més destacades d’ahir van tenir lloc a la tarda i vespre especialment a les comarques del Berguedà, Ripollès i Osona. Al matí, la nevada també va deixar-se veure en algunes comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, sense gruixos destacats.

Pel que fa a les principals incidències per la nevada, únicament es va produir el tall de la carretera C-16 ahir als volts de les 19.15 hores, a causa de la forta nevada que va caure a la zona. Posteriorment també es va tallar el túnel del Cadí en sentit sud per evitar que més vehicles quedessin aturats, i la circulació s’ha restablert completament aquesta matinada.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut una setantena de trucades per aquest temporal de neu, la gran majoria ahir al Berguedà de vehicles que es trobaven aturats a la carretera.

Aquest matí, el Consell Comarcal del Berguedà ha informat també que a causa de la neu i el gel a la C-26 s’ha hagut de suspendre el transport escolar de la línia de Vilada a Berga. La suspensió ha afectat un total de 6 alumnes.