Interior

miniatura

El Departament d'Interior estalvia 9,6 milions d'euros amb l'optimització de l'ús de les energies

query_builder   4 abril 2022 12:39

event_note Nota de premsa

El Departament d'Interior estalvia 9,6 milions d'euros amb l'optimització de l'ús de les energies

foto
  • El Departament ha estalviat 9,6 milions d'euros en el període 2013-2021 gràcies a l'optimització de les potències elèctriques contractades

 

  • S'ha renovat el distintiu d'assegurament de la qualitat ambiental i s'ha mantingut el compromís de participació en el Programa d'Acords Voluntaris per a la reducció de gasos d'efecte hivernacle.

 

  • El Departament ha participat, per quart any consecutiu, a la Marató d'Estalvi Energètic que consisteix a reduir la llum, el gas natural i l'aigua durant el mes de febrer

 

El Departament d’Interior ha estalviat, en els darrers 9 anys, 9,6 milions d’euros amb l’optimització de l’ús de les energies. Interior ha renovat enguany, als edificis de la seva seu central, el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental (triennal) i ha mantingut el compromís de participació al Programa d’Acords Voluntaris per la reducció dels gasos efecte hivernacle (anual). Interior ha participat, per quart any consecutiu, a la Marató d’Estalvi Energètic que consisteix a reduir energia elèctrica, gas natural i aigua durant el mes de febrer per lluitar contra la pobresa energètica.

Des del Departament, en els darrers anys, s’han impulsat diverses accions per millorar l’eficiència energètica que s’agrupen en 3 eixos:

  • Impulsar la transició energètica nacional i contribuir a descarbonitzar Europa l'any 2050, d’acord amb el PROENCAT50 (Prospectiva Energètica de Catalunya per l’any 2050).
  • Contribuir a la mitigació dels efectes del canvi climàtic i treballar per aconseguir els objectius de la conferència de les Nacions Unides a Glasgow (COP26), mitjançant la posada en marxa de tecnologies netes amb perspectives de futur i acceleració del desenvolupament i l'ús d'energies renovables.
  • Donar compliment als objectius estratègics i específics establerts al Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica en edificis públics 2018-2022 i al Plan Nacional de Energía y Clima 2021-2030.

 7a edició de la Marató de l’Estalvi Energètic

El Departament d’Interior ha participat enguany a la 7a edició de la Marató d’Estalvi Energètic en el que ha obtingut un resultat d’uns 25.000 euros d’estalvi. Es tracta d’un projecte de sensibilització amb un rerefons tècnic, que consisteix a reduir energia elèctrica, gas natural i aigua durant el mes de febrer per lluitar contra la pobresa energètica.

L'estalvi obtingut es compara amb consums anteriors dels mesos de febrer i els resultats es tradueixen en un estalvi econòmic que es destina a lluitar contra la pobresa energètica i que en les darreres edicions ha servit per finançar un projecte d’autoconsum compartit i inducció a les cuines d’un edifici d’habitatges a Sant Joan de Vilatorta.

Aquest és el quart any consecutiu que el Departament d’Interior  hi participa. La seu central a Barcelona va iniciar el projecte i cada any s’han incorporat nous edificis com el complex Egara, la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Granollers i Sant Feliu de Llobregat,  l’edifici del 112 a Reus, o els parcs de Bombers de Valls, Calaf, Sant Celoni, Sant Feliu de Llobregat i Guardiola de Berguedà.

Enguany, els resultats han estat molt significatius amb un estalvi d’energia en gas natural de fins al 80% al parc de bombers de Calaf, un 70% al de Valls i un 22% al Complex Central dels Mossos d’Esquadra i a la comissaria de Granollers. Pel que fa a l’electricitat, l’estalvi ha estat del 60% als parcs de bombers de Sant Feliu de Llobregat i Sant Celoni.

Geotèrmia i aerotèrmia

El Departament d’Interior també ha dut a terme diverses inversions en projectes de geotèrmia i aerotèrmia que s’han visibilitzat a través de la Marató. D’una banda, les geotèrmies dels parcs de bombers de Valls i Calaf que han permès reduir dràsticament el consum anual de gas natural (60%) i electricitat (30%), de manera estable en el temps.

De l’altra, l’aerotèrmia de les cotxeres del parc de bombers de Guardiola de Berguedà, en substitució del sistema convencional, també ha reduït l’energia en els mesos d’hivern fins a un 60%.

Interior també ha posat en marxa diversos projectes fotovoltaics d'autoconsum als parcs de bombers de Sant Celoni i Sant Feliu de Llobregat, que permetran estalviar un 50-60% d'electricitat anual, i a les comissaries dels Mossos d'Esquadra del Prat de Llobregat, Sabadell. i Sant Feliu de Llobregat. Aviat també s'activaran 16 comissaries més. El parc de Sant Celoni és el primer edifici del Departament on s'ha activat el mecanisme de compensació per vendre l'energia sobrant.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia