President

El cap de l'Executiu ha inaugurat l'estand de Catalunya (Fotografies: Arnau Carbonell)

President Aragonès: "Alimentària és una excel·lent oportunitat per posicionar el conjunt del país com una potència a nivell internacional"

query_builder   4 abril 2022 14:53

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Alimentària és una excel·lent oportunitat per posicionar el conjunt del país com una potència a nivell internacional"

  • El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha inaugurat aquest migdia l’estand de la Generalitat de Catalunya a la XXIII edició del Saló Alimentària i la XX edició del Saló Hostelco, que se celebra fins dijous a la Fira de Barcelona
  • L’estand de la Generalitat té el lema Catalunya, on el menjar és cultura i projecta el potencial i la riquesa del sector agroalimentari i gastronòmic del país
  • Prèviament, el president i la consellera han fet un recorregut pels estands de les empreses catalanes presents en aquest esdeveniment
El cap de l'Executiu ha inaugurat l'estand de Catalunya (Fotografies: Arnau Carbonell)
El cap de l'Executiu ha inaugurat l'estand de Catalunya (Fotografies: Arnau Carbonell)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha inaugurat aquest migdia l’estand de la Generalitat a la XXIII edició del Saló Alimentària i la XX edició del Saló Hostelco, que ha obert portes aquest matí i que se celebra fins dijous a Fira de Barcelona. Sota el lema Catalunya, on el menjar és cultura, l’estand projecta la diversitat i la riquesa del sector agroalimentari i gastronòmic del país, que com ha reivindicat el president “és una potència alimentària en nivell de qualitat i innovació”.

En el decurs de l’acte inaugural, el cap del Govern ha incidit en què aquest saló “és una excel·lent oportunitat” per posar en valor el conjunt del sector alimentari de Catalunya, així com “per posicionar la seva marca a nivell europeu i internacional”. “El nostre model alimentari explica clarament com som i és una manera d’explicar-nos al món”, ha subratllat, i ha remarcat el compromís de l’Executiu amb la indústria alimentària, amb la cultura gastronòmica reconeguda arreu del món, i amb tots els centres de recerca i innovació alimentaris. En aquest sentit, ha instat el sector a competir “per valor per fomentar molt més la internacionalització”, en un context de futur on serà “molt difícil competir per volum”, i ha posat de relleu l’esforç de la indústria de la transformació, així com de tota la cadena de valor de l’alimentació.

El cap del Govern també ha celebrat que després de quatre anys aquest esdeveniment es pugui tornar a celebrar i ha subratllat que es tracta d’una fira de referència que acull més de 2.600 empreses i més de 145 activitats, que esdevé punt de trobada dels mercats d’Europa i Amèrica Llatina.

Per la seva banda, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha reclamat “posar al centre pagesos i pageses, ramaders i ramaderes, i pescadors i pescadores, els veritables protagonistes del sector primari. Sense ells i sense elles no seria possible una alimentació sana, segura i de qualitat”. En aquest sentit, la titular del Departament ha reivindicat “un sistema agroalimentari propi i arrelat al territori que garanteixi la cohesió territorial i que reforci l’autoestima alimentària a Catalunya”, i que sigui “just i equitatiu, així com socialment sostenible i accessible a tothom”, amb una distribució entre tots els agents de la cadena de valor alimentària.

A l’acte també hi ha participat el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Ferran Rodero. Prèviament, el cap de l’Executiu i la consellera han fet un recorregut pels estands de les empreses catalanes presents a la Fira.

 

2  

Imatges

El cap de l'Executiu ha inaugurat l'estand

El cap de l'Executiu ha inaugurat l'estand 105

El president i la consellera han visitat l'estand.

El president i la consellera han visitat l'estand. 112