Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   5 abril 2022 13:57

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Montserrat Riba Cunill, delegada del Govern als Països Nòrdics i als Països Bàltics

Nascuda a Sabadell l’any 1964.

És llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en Estudis Europeus per la Universitat Lliure de Brussel·les. Ha estat professora associada de Dret Comunitari de la Universitat Pompeu Fabra i de Dret Internacional i Institucions Comunitàries de la Universitat Oberta de Catalunya.

Des del 2012 al 2021 ha estat secretària general de Casa Àsia, un consorci de diplomàcia pública creat per promoure les relacions amb els països asiàtics i del Pacífic en l’àmbit institucional, econòmic, social, cultural i acadèmic. Anteriorment, entre el 2005 i el 2011, es va centrar en el món de l’empresa privada impulsant l’exportació i l’obtenció d’ajuts procedents de la Unió Europea.

Del 1991 al 2004 va ser directora de Relacions Internacionals del Departament de la Presidència i directora de Relacions amb la Unió Europea del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya. En aquesta etapa va dissenyar i dirigir l’estratègia del Govern de la Generalitat de Catalunya en les principals associacions regionals europees i davant les organitzacions internacionals multilaterals més rellevants, i va ser nomenada secretària general de la Comunitat de Treball dels Pirineus. Es va encarregar de negociar i redactar acords bilaterals amb altres regions arreu del món i d’impulsar la tasca de lobby a favor de les regions davant d’organitzacions internacionals. Va participar en la redacció del Reglament interior de funcionament del Comitè de les Regions. Entre el 1988 i el 1991 va formar part del servei jurídic del Patronat Català Pro Europa. Parla català, castellà, anglès, francès i alemany.

Javier Calderón Raya, delegat del Govern al Senegal

Nascut a Santa Coloma de Gramenet l’any 1976

És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, té un màster en Salut Pública per l’Institut de Salut Pública, Epidemiologia i Desenvolupament (ISPED) de la Universitat de Bordeus, i un màster en crisis, intervencions humanitàries i accions de desenvolupament per la Sorbona París I. També s’ha especialitzat en Ordenament Territorial per la Universitat del País Basc (UPB/EHU) i compta amb un postgrau en Cultura de Pau per la càtedra Unesco de la UAB.

Ha treballat més de vint anys a l’Àfrica i l’Amèrica Llatina, on ha col·laborat amb administracions públiques, universitats, empreses, sindicats i entitats de la societat civil tant del Nord com del Sud. Ha representat l’ACCD a l’Àfrica de l’Oest i específicament al Senegal, desenvolupant tasques relacionades amb la cooperació al desenvolupament, l’ajut humanitari i acompanyant les empreses catalanes i autònoms que es volien implantar al país. Coneix de primera mà les transformacions viscudes per la regió en els últims quinze anys.

Ha participat en el disseny, la redacció i el seguiment de les Estratègies País de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a Nicaragua i al Senegal. Ha estat líder dels donants de la descentralització davant del Govern del Senegal, i ha coordinat equips a Colòmbia, Haití, Mèxic i Nicaragua per a Médecins Du Monde. Abans de ser nomenat delegat, representava l’ACCD a Moçambic coliderant amb la ministra de Gènere el Grup de Coordinació de Gènere. Parla català, castellà, anglès, francès i portuguès.