Empresa i Treball

Projecte europeu TOURBIT

L'Agència Catalana de Turisme lidera el nou projecte europeu TOURBIT per impulsar la digitalització de les pimes turístiques

query_builder   5 abril 2022 17:00

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de Turisme lidera el nou projecte europeu TOURBIT per impulsar la digitalització de les pimes turístiques

  • El projecte de l’Agència Catalana de Turisme ha estat escollit per ser cofinançat mitjançant el Programa COSME de la Unió Europea per a la competitivitat de les pimes
  • La conferència inaugural d’aquest projecte tindrà lloc demà a Rovaniemi (Finlàndia) i es podrà seguir en streaming
  • TOURBIT està adreçat a pimes turístiques que volen rebre suport per a la transformació digital i l'adopció de noves solucions tecnològiques

L’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Treball, lidera el nou projecte europeu TOURBIT, cofinançat al 75% pel programa europeu COSME, que té per objectiu fomentar l’adopció de la digitalització i la innovació de les pimes turístiques.

El projecte TOURBIT reforçarà les línies de formacions en digitalització que està duent a terme l’ACT i s’emmarca en la iniciativa de Serveis de màrqueting de l’ACT al sector del Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022.

Fins al juny de 2024, l’ACT liderarà aquest projecte, que compta amb 7 socis per impulsar conjuntament una transformació digital més ràpida del sector turístic europeu: la Cambra de Comerç de Barcelona; Welcome city Lab de Paris&Co, la primera incubadora del món creada per donar suport a startups innovadores orientades al sector del turisme; ARCTUR, pime de R&D d’Eslovènia, impulsor de la iniciativa Tourism 4.0; el Clúster hospitality.brussels hosted by hub.brussels que dona suport a les pimes turístiques de Bèlgica perquè integrin la digitalització i les tecnologies digitals a la seva estratègia empresarial; el Clúster del Turisme d’Islàndia; la Universitat de Ciències Aplicades de Lapònia  de Finlàndia, membre del Clúster de Turisme Àrtic Intel·ligent i Sostenible; i el Centre d'Innovació Turística NEST de Portugal.

Amb el projecte TOURBIT, l’ACT i la resta de socis que l’integren proposen un esquema de suport transnacional i d’ecosistema creuat (interacció i cooperació entre els actors de l’ecosistema turístic i els ecosistemes d’altres indústries) basat en un marc de tres pilars (Learning, Building i Testing and Implementing) que té com a objectiu permetre a les pimes turístiques millorar i implementar les capacitats necessàries per prosperar en l'era digital.

Accions de suport a les pimes turístiques per fomentar la seva digitalització

El projecte TOURBIT té previst analitzar tecnologies digitals noves i innovadores per a la indústria turística, incloent-hi les 7 solucions tecnològiques de tendència següents: Analítica de dades, Cloud Computing, Intel·ligència artificial (AI), Internet de les coses (IoT), Blockchain, Ciberseguretat, Realitat Virtual (VR) i Realitat Augmentada (AR).

D’aquesta manera, les pimes turístiques tindran l’oportunitat d’iniciar el seu camí de transformació digital amb el 'Digital Readiness Index', una eina d'autoavaluació en línia que permetrà avaluar el seu nivell de digitalització i recomanarà accions per millorar-la. Segons el seu nivell de digitalització, comptaran amb un programa complet de webinar per accedir a més coneixement sobre eines tecnològiques i solucions innovadores.

Mitjançant una comunitat en línia sobre innovació turística, es fomentarà la connexió, coneixement i col·laboració entre les pimes turístiques i els actors clau del turisme, de la tecnologia i start-ups. També s’organitzaran tallers de creació conjunta i una hackató amb la participació de stakeholders d'arreu d'Europa.

A més, el projecte TOURBIT donarà suport econòmic a 62 pimes turístiques de les 7 destinacions implicades, en el marc del Programa d'Acceleració Digital. A Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona, sòcia del projecte, conjuntament amb l’Agència Catalana de Turisme, llançaran una convocatòria de subvencions en concurrència competitiva, que atorgarà un ajut financer de 8.000€ a 14 pimes catalanes del sector turístic.

Conferència inaugural de presentació del projecte per a pimes turístiques interessades en fomentar la seva digitalització, experts en digitalització, start ups i organitzacions de suport a l'emprenedoria

Demà dimecres 6 d’abril es celebrarà la conferència inaugural del projecte europeu TOURBIT, organitzada per l’Agència Catalana de Turisme i la Universitat de Ciències Aplicades de Lapònia, amfitriona de l’acte.

La conferència inaugural, que es durà a terme a la Universitat de Ciències Aplicades de Lapònia, a Rovaniemi (Finlandia), es podrà també seguir en streaming de les 11h30 a les 13h30. Les inscripcions estan obertes en aquest enllaç. Comptarà amb la presència d’una desena de ponents, incloent els representants de tots els socis del projecte. Al llarg del programa de la conferència s’exposarà com el projecte Tourbit donarà suport a l'acceleració de la transformació digital i a l'adopció de la innovació de les pimes turístiques. Alhora, es tractaran aspectes com els primers passos cap a la digitalització d'una pime turística, les tendències en digitalització i en tecnologies facilitadores aplicades a les pimes turístiques, o les vies de col·laboració amb la comunitat tecnològica i les startups.  

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia