Interior

Foto

Interior i Drets Socials signen un conveni per fomentar pràctiques en entitats socials dels alumnes del Curs de formació bàsica de policies

query_builder   5 abril 2022 18:04

event_note Nota de premsa

Interior i Drets Socials signen un conveni per fomentar pràctiques en entitats socials dels alumnes del Curs de formació bàsica de policies

Foto

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, han signat avui un conveni per fomentar les pràctiques en entitats socials dels alumnes del Curs de formació bàsica de policies de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

L’objectiu d’aquest conveni és que els alumnes del curs de formació bàsica puguin millorar el coneixement de la diversitat social i l’atenció de les persones que formen part dels col·lectius més vulnerables, en concret, els menors d’edat sota la guarda i/o tutela de la Generalitat.

Mitjançant aquestes pràctiques els futurs policies podran viure una experiència directa de les situacions d’exclusió social en què viuen determinats sectors de la societat catalana amb els quals hauran d’interactuar en l’exercici professional futur, en concret amb menors d’edat sota la guarda i/o tutela de la Generalitat.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que “el coneixement de la realitat social és imprescindible en la tasca policial” així com el “treball i el vincle directe el teixit social”. “Volem un model policial de proximitat, que tingui un contacte directe amb la societat a la qual serveix”, ha remarcat Elena, que ha valorat el treball amb entitats socials com una “part importantíssima del procés de formació dels futurs policies”.

Per la seva banda, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha explicat que "la coordinació del cos de Mossos d'Esquadra i la DGAiA ve de lluny, i la feina conjunta que es fa per a la protecció de la infància n'és un exemple". Avui, segons ha assegurat la consellera, "fem un pas més per continuar millorant el vessant més social del cos de policia catalana fomentant el coneixement de la diversitat social i l'atenció de les persones que més ho necessiten".

Les pràctiques, que tindran una durada de 40 hores fora de l’horari lectiu del curs, es faran en centres de menors de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Els alumnes acompanyaran un educador o educadors assignats en les tasques de la vida diària del centre, a excepció de les que afectin a la intimitat del menor d’edat, tals com són les tutories amb els menors d’edat i les supervisions de les relacions familiars dels menors d’edat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia