Igualtat i Feminismes

Atencions a Fira

L'espai d'atenció i acollida del Govern a la Fira ha atès 645 persones refugiades procedents d'Ucraïna

query_builder   6 abril 2022 12:15

event_note Nota de premsa

L'espai d'atenció i acollida del Govern a la Fira ha atès 645 persones refugiades procedents d'Ucraïna

  • Les principals demandes rebudes durant els primers 12 dies en funcionament estan relacionades amb salut, treball i escolarització.
  • El dispositiu que ofereix informació sobre drets i serveis ha realitzat de mitjana 54 atencions al dia.
Atencions a Fira
Amb l’esclat de la guerra a Ucraïna el passat mes de febrer, i la posterior activació de la directiva europea 2001/55/CE del Consell Europeu, Catalunya s’ha convertit en un dels principals punts d’arribada de persones refugiades ucraïneses, conjuntament amb Madrid i el País Valencià.

En aquest sentit, el director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans, Adam Majó Garriga, ha subratllat: “Des d’un primer moment, la Generalitat de Catalunya ha considerat la necessitat de fer front a la situació i donar-hi suport de diferents maneres. Una d’elles ha estat la creació d’un espai d’informació al punt de La Fira de Barcelona”.

Fins al moment, l’espai d’atenció i acollida del Govern a Fira Barcelona ha dut a terme 645 atencions entre el 23 de març i el 5 d’abril. Una mitjana de 54 atencions al dia. Les consultes més freqüents durant aquests dotze dies estan relacionades amb l’àrea de salut, seguides de treball i escolarització. En concret, les tècniques faciliten informació sobre els tràmits necessaris per rebre la targeta sanitària i quin és el Centre d’Atenció Primària (CAP) al qual podran dirigir-se segons on s’allotgen. Pel que fa a la feina, se’ls demana cita prèvia perquè puguin incorporar-se al circuit de recerca de feina i se'ls facilita la direcció de la seva oficina del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) de referència. Quant a l’escolarització, segons la seva adreça es proporciona informació sobre l'Oficina d'Escolarització del seu ajuntament. En aquest sentit, també s'han rebut moltes consultes sobre cursos de català i castellà que es tramiten mitjançant els Ajuntaments i les escoles d'adults.

Les persones refugiades que s’han dirigit al punt d’informació es trobaven residint en el moment de la consulta a Barcelona, Calella de Mar, Santa Susanna, Sabadell, El Vendrell, La Pineda, Sant Cugat, Badalona, Santa Coloma, l’Hospitalet de Llobregat i Sitges. De fora de Catalunya han vingut principalment de València.

Aquesta actuació s’emmarca dins la directiva europea 2001/55/CE relativa a les normes mínimes per a la concessió de protecció temporal en cas d’afluència massiva de persones desplaçades i mesures de foment d’un esforç equitatiu entre els Estats membres per acollir aquestes persones i assumir les conseqüències de la seva acollida.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia