• GCR Group és líder a Europa i un dels principals referents mundials en el desenvolupament de solucions mediambientals per al sector plàstic

 

  • La inversió arribarà fins als 100 milions d’euros i garantirà l’ocupació inicial d’almenys 60 treballadors

 

  • El Departament d’Empresa i Treball ha concedit un ajut a GCR Group de fins a un màxim d’1,8 milions d’euros

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat que la compra de Robert Bosch a Castellet i la Gornal per part de GCR Group “permet preservar l’activitat industrial i mantenir llocs de treball de qualitat a la comarca, i avançar en l’objectiu de reindustrialitzar Catalunya”.  

En aquest sentit, el conseller ha assegurat que “el nostre futur passa per la reindustrialització del país; volem una indústria catalana més competitiva, que inverteixi en innovació i incorpori els avenços tecnològics vinculats a la digitalització, la sostenibilitat i l’economia circular”. El titular d’Empresa i Treball ha recordat que “la prioritat del Govern és que la indústria recuperi pes en el nostre sistema productiu, cercar inversions i promoure nous projectes industrials”.

Per la seva part, Joan Prats i Canals, director general de GCR Group, ha assenyalat que "Aquesta adquisició ens permet contribuir a reindustrializar el territori i continuar avançant en el nostre objectiu de construir un futur més sostenible per a tothom. La nova planta de GCR Group ens ajuda a consolidar la nostra posició com a referent europeu i global de solucions innovadores de plàstic sostenible, amb un compromís ferm amb la protecció del medi ambient i el desenvolupament de les persones”.

GCR Group és líder a Europa i un dels principals referents mundials en el desenvolupament de solucions mediambientals per al sector plàstic, com ara compostos industrials i concentrats minerals (masterbatch per al sector del polietilè (PE), polipropilè (PP), poliestirè (PS), ABS, PET o altres termoplàstics) d'alta qualitat i eficiència mediambiental.

L’empresa invertirà fins a 100 milions d’euros en un nou projecte d’alt valor afegit. Aquest projecte de reindustrialització, treballat des de fa mesos, permet garantir inicialment l’ocupació –subjecta a certs requisits- per a 60 de les persones treballadores i prioritzar, en la mesura del possible, la contractació dels treballadors restants per a futures ampliacions, tant de la planta de Castellet i la Gornal com a d’altres que l’empresa ja té a Catalunya.

Suport de la Generalitat

La Direcció General d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball, mitjançant l’instrument de suport a la reindustrialització que va desenvolupar el passat 2021 com a actuació prioritària del nou Pacte Nacional per a la Indústria, ha concedit un ajut de fins a un màxim d’1.800.000 € a la nova societat del grup empresarial, per tal d’abordar la primera fase de la inversió, que supera els 19.000.000€, així com la contractació d’aquest primers 60 treballadors pel nou projecte.

Així mateix, la Direcció General d’Indústria ha acompanyat a l’empresa en diferents gestions amb altres administracions i companyies subministradores per fer realitat aquest projecte, com per exemple, garantir les potències elèctriques necessàries en cada fase del procés productiu.

A la vegada, des de la mateixa unitat i amb la col·laboració de la Direcció General d’Urbanisme, s’està donant suport a l’empresa, per tal de consolidar el seu projecte de creixement a futur en els terrenys adjacents a la planta de Robert Bosch, en el marc del Pla Director urbanístic de Sant Marçal Can Vies.

També es continua treballant en altres alternatives per a garantir l’ocupabilitat de la resta de les persones treballadores de Robert Bosch. L’objectiu és el de fomentar la seva recol·locació en altres empreses, tot ajudant a la contractació del personal.

En paral·lel, el Departament d’Empresa i Treball donarà suport als treballadors afectats pel tancament mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci de la Formació Contínua. Ho farà per mitjà de programes relacionats amb la creació d’ocupació, d’orientació, de formació i d’acreditació de competències, entre d’altres.

En concret, amb el programa FEAG, que té per objectiu donar una resposta intensa i especialitzada a les persones treballadores que han estat acomiadades de determinades empreses del sector de l’automoció entre l’1 de juliol de 2020 i el 19 de gener de 2022.

D’aquesta manera, podran rebre una orientació individualitzada i especialitzada, així com una formació a mida en competències transversals, adreçada al sector de l’automoció, a la reorientació professional a d’altres sectors, o a projectes d’emprenedoria.

El SOC es posarà a disposició dels treballadors i treballadores de Bosch Castellet, analitzarà el seu CV i les seves competències i, conjuntament i d’acord amb cada persona treballadora en recerca de feina, formularà un itinerari que els permeti assolir la fita final més adequada per a la seva reinserció laboral, amb derivacions a serveis individualitzats segons les seves necessitats específiques.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

Twitter @empresacat | Twitter @treballcat