Servei Català de Trànsit

SCT

Es publiquen al DOGC les restriccions a la circulació per aquest 2022

La resolució es farà efectiva el 21 d'abril, després de la publicació avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

query_builder   7 abril 2022 09:24

event_note Nota de premsa

Es publiquen al DOGC les restriccions a la circulació per aquest 2022

La resolució es farà efectiva el 21 d'abril, després de la publicació avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

El proper dijous, 21 d’abril, entraran en vigor les restriccions a la circulació durant l’any 2022 que s’estableixen a la Resolució  INT/956/2022, de 4 d’abrilpublicada avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i que han estat elaborades pel Servei Català de Trànsit (SCT). Es tracta de restriccions temporals o permanents a la circulació de vehicles en determinats itineraris principalment de vies interurbanes.

Les restriccions incloses en la resolució s’estableixen tant de forma ordinària com en dies festius, en períodes de vacances i desplaçaments massius de vehicles o bé en d'altres circumstàncies que puguin afectar les condicions de la circulació per tal de garantir la mobilitat dels usuaris i la fluïdesa de la xarxa viària, així com millorar la seguretat viària de tots els usuaris de les vies.

Com a novetats en les restriccions d’enguany convé destacar:

  • S’afegeixen dates amb restriccions generals als vehicles o conjunts de vehicles que superin els 7.500 kg de MMA o MMC (Annex B) per adequació al calendari de 2022. Concretament s’amplien a aquests tres dies en els quals es preveu una afluència elevada de vehicles i s’estableixen restriccions a l’autopista AP-7 entre les 17.00 i les 22.00 h: diumenge 26/06/2022, dilluns 15/08/2022 i dilluns 26/09/2022.
  • Les restriccions d’aquest 2022 incorporen també una reivindicació del sector transportista en les nacionals amb trams restringits als camions de 26 o més tones (de 4 o més eixos): N-II, N-340 i N-240. En aquest sentit, es permet a aquests vehicles no haver de recular en la seva ruta per tornar-se a incorporar a les autopistes, de forma que podran continuar per les nacionals fins al proper enllaç.
  • La resolució d’enguany també inclou una ampliació dels transports que es beneficien del règim d’exempcions (annex E). S’hi ha afegit els vehicles que distribueixen productes alimentaris i altres bens essencials destinats a abastir els establiments de venda.
  • Així mateix, s’elimina la referència als vehicles amb distintiu ambiental C de la llista d’aquells que poden circular pels carrils bus-VAO de la C-58 i la C-31 nord. Convé recordar que els vehicles que no compleixen els requisits ecològics podran usar el carril si tenen 2 o més ocupants, però també en el cas que disposin de distintiu V-15. També són permeses les motocicletes independentment del distintiu ecològic i els vehicles destinats al transport de viatgers.
Les restriccions de la resolució afecten vehicles tant per les seves característiques tècniques, per la càrrega o bé per la tipologia de trajecte que realitzen i en aquest sentit  la resolució fa referència a: 
  • Vehicles de transport de mercaderies en general.
  • Vehicles que realitzen transports especials.
  • Vehicles especials.
  • Vehicles de transport de mercaderies perilloses.
  • Restriccions per causes meteorològiques.
  • Restriccions per a determinades vies
  • Restricció per la celebració de proves esportives, marxes ciclistes i altres esdeveniments o usos excepcionals de la via que suposin afectacions al trànsit ordinari a les vies interurbanes de Catalunya.
  • Restricció per la realització d'obres o actuacions de conservació i manteniment que suposin afectacions a la circulació de vehicles a les vies interurbanes de Catalunya.

La informació de les restriccions a la circulació durant l’any 2022 es podrà visualitzar en les properes setmanes en el mapa continu de trànsit, en la pestanya restriccions del transport, i amb diferents opcions de consulta per dates específiques i/o per una via concreta i també es poden visualitzar a l’aplicació Trànsit per a dispositius mòbils.



1  

Vídeos

Novetats en les restriccions a la circulació 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia