President

El president Aragonès viatja a París per participar a la inauguració de l'exposició Gaudí al Museu d'Orsay

query_builder   7 abril 2022 18:49

event_note Nota de premsa

El president Aragonès viatja a París per participar a la inauguració de l'exposició Gaudí al Museu d'Orsay

  • El cap de l’Executiu també es reunirà amb el president del Syndicat des Énergies Renouvelables, que agrupa les empreses franceses del sector de les energies renovables

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, viatjarà a París el proper dilluns, 11 d’abril, per participar a la inauguració de l’exposició Gaudí al Museu d’Orsay. Acompanyat per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, el cap de l’executiu visitarà l’exposició junt amb el director del museu, Christophe Leribault, i la comissària, Elise Dubreuil. I assistirà a l’acte inaugural organitzat pel museu a les 18h on mantindrà diverses trobades amb personalitats del món de la cultura catalana i francesa.

La visita serà privada, però TV3 farà pool d’imatges. Abans, a les 16.15h, el president atendrà els mitjans de comunicació.

L’exposició Gaudí a París, que obrirà al públic el dimarts 12 d’abril, és resultat de la col·laboració entre el Museu d’Orsay i el Museu Nacional d’Art de Cultura de Catalunya (MNAC), on es va estrenar i on s’ha pogut veure entre els mesos de novembre i març. I contribuirà a engrandir encara més el ressò mundial de l’arquitecte català.

Abans de la inauguració, i acompanyat per la consellera de Cultura, el president visitarà també el Teatre Nacional La Colline de París, i es reunirà amb el director de la companyia teatral catalana La Perla 29, Oriol Broggi, i amb membres de la companyia que, fins el 10 d’abril, hi estan interpretant l’espectacle 28 i mig, en català. 

Reunió de treball amb empreses d’energies renovables

Finalment, i tenint en compte el context social i econòmic derivat de la guerra a Ucraïna, el president Aragonès, junt amb la consellera d’Acció Exterior, també serà rebut a la seu del Syndicat des Énergies Renouvelables, un grup d’empreses del sector de les renovables que promou el desplegament d’energies netes com l’aerotèrmia, els biocarburants, la solar i eòlica, les energies marines renovables o el gas renovable. El cap de l’executiu mantindrà una reunió de treball amb el president de l’entitat, Jean-Louis Bal, i el seu secretari general, Cyril Carabot, amb l'objectiu de seguir teixint aliances per a la transició energètica i la descarbonització.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia