Servei Català de Trànsit

Ramon Lamiel:

Ramon Lamiel: "Fem una crida a la màxima prudència a la carretera per a aquesta Setmana Santa"

query_builder   8 abril 2022 09:57

event_note Nota de premsa

Ramon Lamiel: "Fem una crida a la màxima prudència a la carretera per a aquesta Setmana Santa"

La sortida de la primera fase mobilitzarà uns 490.000 vehicles i coincidirà amb l’inici de les vacances escolars i universitàries

 

Aquest 2022, ja hi ha 37 persones mortes per sinistres a les carreteres catalanes, de les quals 14 pertanyen a col·lectius vulnerables 

Ramon Lamiel:

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb el cos dels Mossos d’Esquadra, engega aquest cap de setmana un dispositiu especial de trànsit amb motiu de la primera fase de la Setmana Santa.

Aquesta operació especial, que coincideix amb el començament de les vacances escolars i universitàries, ja es troba fora de les restriccions de mobilitat post-COVID i amb l’alliberament dels peatges. Això fa que s’esperi un gruix important de mobilitat d’oci que es dirigirà tant cap a destinacions de muntanya, atès que les estacions d’esquí catalanes tenen previst mantenir obertes les seves instal·lacions fins al 18 d’abril, així com cap a la platja, cap a la Costa Brava i la Costa Daurada.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, demana extremar la precaució a la carretera i insisteix a no abaixar la guàrdia en cap moment durant la conducció per tal d’evitar sinistres. “Podem viure una Setmana Santa de gran mobilitat, atès, per una banda, l’efecte descompressió de la pandèmia i, per una altra, l’increment de la mobilitat que estem registrant a les autopistes per l’alliberament dels peatges”, subratlla el titular de Trànsit. “Fem una crida a la prudència i a la responsabilitat de tothom; treballem tots junts per aconseguir una Setmana Santa sense víctimes mortals”, demana Lamiel.

En aquest 2022, 37 persones han mort per accident de trànsit a les carreteres catalanes, quan en el mateix període de 2021 en van morir 22 i, en el cas del 2019, 39. D’aquestes 37 víctimes mortals, una tercera part (un 37%) pertanyen a col·lectius vulnerables: 5 eren motoristes, 2 ciclistes i 7 vianants. En aquest sentit, l’SCT recorda la importància d’utilitzar els sistemes de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics per evitar distraccions; de respectar els límits de velocitat, i de no combinar l’alcohol o altres drogues i la conducció. A més, cal insistir en la necessitat de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera, ja que amb un bon manteniment s’eviten incidències durant la circulació.

En l’operació sortida d’aquesta primera fase, que s’inicia a les 15 h d’avui divendres i finalitzarà a les 15 h de demà dissabte, hi haurà 490.000 vehicles que es desplaçaran des de l’àrea metropolitana de Barcelona. El tram horari amb més volum de trànsit serà divendres, de 14 a 21 h, i dissabte, d’11 a 14 hores. Pel que fa al retorn, que s’allargarà de les 12 a les 24 h de diumenge dia 10 d’abril, mobilitzarà un total de 245.000 vehicles. Es preveu que les hores amb més volum de circulació seran de 18 a 21 h.

Les vies on es poden registrar retencions durant l’operació sortida de divendres a dissabte són l’AP-7, la C-16, la C-17, la C-65, la C-31, l’N-340 i l’N-145, i, quant al retorn de diumenge, aquestes mateixes vies i també la C-33, l’A-2 i la C-55. A més, cal tenir en compte els trams afectats per obres que poden veure reduïda la capacitat viària o comptar amb carrils més estrets i on cal circular amb precaució.

Davant d’això, aquest primer cap de setmana s’adoptaran unes mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit (carrils addicionals i en sentit contrari a l’habitual, inversió de prioritats a rotondes, carrils d’incorporació) per  tal d’incrementar la capacitat viària i garantir en la mesura del possible la fluïdesa. En concret, les següents:

 

 

DIA

 

HORA

 

VIA

 

SENTIT

 

TRAM

TIPUS DE MESURA

DIVENDRES

8/04

 

15.00

C-58cc

Ambdós

Barcelona-Ripollet

Bus-VAO obert a tothom

15.00

C-16

Nord

Berga

Cancel·lació carril ràpid

DISSABTE

9/04

 

07.30 i 15.00 h

C-28

Ambdós

Arties

Prohibició aparcar als vorals

09.00

C-58CC

Nord

Barcelona-Ripollet

Bus-VAO obert a tothom

09.00

C-16

Nord

Berga

Cancel·lació carril ràpid

DIUMENGE

10/04

 

12.00

C-16

Sud

Cercs-Berga

Cancel·lació carril ràpid

12.00

C-16

Sud

Berga sud-Berga centre

Cruïlla Berga sud-Berga centre

12.00

C-55

Sud

Castellgalí-Manresa

Cancel·lació carril ràpid

15.00

C-17

Sud

Ripoll

Rotondes

15.30

C-58cc

Sud

Ripollet-Barcelona

Bus-VAO obert a tothom

 

Així mateix, i amb motiu del Mercat del Ram que se celebra a Vic durant aquest cap de setmana, dissabte i diumenge s’establiran mesures a les entrades i sortides de la C-17 a Vic per minimitzar-hi les retencions. A més, diumenge també s’adoptaran mesures a la C-55 (La Puda-Can Vinyals) amb motiu de la “Volta a Montserrat en BTT- La Portals”.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia