Cultura

mNACTEC

La consellera de Cultura fa una visita institucional a Terrassa

query_builder   8 abril 2022 14:36

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura fa una visita institucional a Terrassa

  • Garriga s’ha reunit amb l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, i ha visitat la Seu d’Ègara i el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
mNACTEC

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha fet avui una visita institucional a Terrassa, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart; la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i el regidor de Projectes Audiovisuals, Pep Forn.

La consellera ha pogut conèixer de primera mà els principals projectes culturals de Terrassa, molts d’ells relacionats amb les d’arts visuals, escèniques i musicals, i iniciatives que vetllen per donar valor i reconeixement a l’important patrimoni històric i industrial de la ciutat.

Un dels temes destacats a la reunió ha estat el del projecte d’ampliació i reforç del Parc Audiovisual de Catalunya de Terrassa, que acull 40 empreses del sector audiovisual i 4 platós, una estructura a tenir en compte en el desenvolupament del hub audiovisual ‘Catalunya Media City’. El hub esdevindrà un pol del sector digital i audiovisual a Catalunya, amb una infraestructura que permetrà desenvolupar tota mena d'iniciatives relacionades amb la recerca, la innovació i la producció audiovisual.

Després de la trobada, Garriga ha visitat la Seu d’Ègara, un dels conjunts monumentals més importants del país, candidata a patrimoni de la UNESCO. El 26 d'octubre de 2019, el Consejo de Patrimonio Histórico va decidir incloure la Seu Episcopal d'Ègara i la seva decoració pictòrica dels segles V-VII, a la Llista Indicativa del Patrimoni Mundial, pas previ per optar a ser Patrimoni Mundial de la UNESCO. La Seu episcopal d'Ègara constitueix un testimoni excepcional de l’arquitectura i la pintura monumental d’època visigoda. Garriga ha estat acompanyada de la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, i del director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Barcelona, Andreu Felip.

La consellera de Cultura ha visitat, també, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), on s'ha reunit amb el director, Jaume Perarnau, per tractar temes estructurals del museu. La consellera ha fet també una breu visita al mNACTEC i ha pogut veure la preparació de tres noves exposicions que s'obriran al públic properament: "Els medicaments a Catalunya. Empresa, ciència i innovació per a la salut", "Cafès, cafeters i cafeteres" i "Museu ocult".  

En aquest enllaç podeu descarregar imatges de la visita al mNACTEC: https://we.tl/t-dyRrjCTe2m  

2  

Imatges

La conselllera Garriga a l'Ajuntament de Terrassa

La conselllera Garriga a l'Ajuntament de Terrassa 1901

Garriga visita la Seu d'Ègara

Garriga visita la Seu d'Ègara 11152

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia