Acció Exterior i Unió Europea

MX

La Delegació del Govern a Mèxic i el Govern de la Ciutat de Mèxic presenten una exposició fotogràfica sobre Catalunya en una de les principals avingudes de la capital

query_builder   8 abril 2022 17:12

event_note Nota de premsa

La Delegació del Govern a Mèxic i el Govern de la Ciutat de Mèxic presenten una exposició fotogràfica sobre Catalunya en una de les principals avingudes de la capital

  • El delegat Lleïr Daban destaca que a través d’iniciatives culturals com aquesta mostra, que ha passat per ciutats com París i Moscou, “podem enfortir els llaços d’amistat i admiració entre Catalunya i Mèxic”
  • Instal·lada en un cèntric passeig de la ciutat, la mostra “Catalunya des del cel”, del reconegut fotògraf Yann Arthus-Bertrand, ofereix una vista panoràmica de la geografia catalana a través dels seus paisatges, tradicions i patrimoni cultural
Més de 500.000 persones passen pel cèntric passeig de la Reforma de Ciutat de Mèxic, on s'ha instal·lat l'exposició
Més de 500.000 persones passen pel cèntric passeig de la Reforma de Ciutat de Mèxic, on s'ha instal·lat l'exposició

La Delegació del Govern a Mèxic i a l’Amèrica Central inaugura aquest vespre una exposició fotogràfica sobre Catalunya en una de les principals avingudes de Ciutat de Mèxic, el passeig de la Reforma. Ho fa en col·laboració amb el Govern de la Ciutat de Mèxic, concretament amb la Secretaria de Cultura de la capital i la Coordinació d’Assumptes Internacionals del mateix executiu. Sota el títol “Catalunya des del cel”, l’exposició s’ha instal·lat amb el suport de l’Oficina de l’Agència Catalana de Turisme a França i consta de 40 imatges del reconegut fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand que ofereixen una vista panoràmica del paisatge, tradicions i patrimoni cultural català.

La mostra es podrà visitar durant tot el mes d’abril a l’anomenat Paseo de las Culturas Amigas, un espai públic i a l’aire lliure que el govern de la capital cedeix a representacions diplomàtiques per fer exposicions fotogràfiques. Més de 500.000 persones al mes passen per aquest cèntric passeig. Els vianants podran gaudir de la fotografia aèria d’Arthus-Bertrand, que retrata la rica geografia catalana i el seu patrimoni, com ara la casa de Salvador Dalí a Portlligat o imatges de jornades castelleres. En l’exposició també s’hi exhibeixen fotografies del Montseny o de la zona volcànica de la Garrotxa, així com Montserrat, el pont de Besalú o la desembocadura del riu Ebre, entre d’altres.

El delegat del Govern a Mèxic i a l’Amèrica Central, Lleïr Daban, destaca que a través d’iniciatives culturals com aquesta mostra, que ha passat per ciutats com París i Moscou, “podem enfortir els llaços d’amistat i admiració entre Catalunya i Mèxic”. Amb aquesta exposició, la Delegació pretén, segons Daban, donar a conèixer als habitants i als visitants de la Ciutat de Mèxic els paisatges, el patrimoni cultural i les tradicions de Catalunya, presentant-los des d’una perspectiva ben diferent: des de l’aire.

A la inauguració d’aquest vespre hi participaran la directora de la Coordinació d’Assumptes Internacionals de la CDMX, Diana Alarcón, i la ministra de Turisme de la Ciutat de Mèxic, Rebeca Sánchez Sandín. També hi assistiran representants del cos diplomàtic i diverses autoritats federals i estatals mexicanes.

A més de retratar Catalunya des del cel, el fotògraf Yann Arthus-Bertrand, ferm defensor de l’ecologia i el desenvolupament sostenible, fa una crida a la preservació dels ecosistemes naturals i la biodiversitat a través de l’exposició. Arthus-Bertrand també és ambaixador de bona voluntat del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient i creador de la Fundació GoodPlanet, i considera que la immortalització dels paisatges vistos des del cel permet a l’espectador comprendre la importància de la conservació i protecció del territori.

*Fotografies disponibles aquí.
*Vídeos disponibles aquí.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia