Interior

miniatura

Un total de 210 aspirants inicien el nou curs de Formació Bàsica per a Bombers Voluntaris a l'ISPC

query_builder   9 abril 2022 11:31

event_note Nota de premsa

Un total de 210 aspirants inicien el nou curs de Formació Bàsica per a Bombers Voluntaris a l'ISPC

foto

La directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Tamara Garcia,  acompanyada del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, i el subdirector general operatiu, David Borrell, ha inaugurat avui el nou curs de Formació Bàsica per a Bombers Voluntaris.

Un total de 210 aspirants assistiran al curs de 300 hores (230 hores presencials i 70 hores en línia) que es durà a terme en diverses localitzacions: Calaf (Anoia), Girona (Gironès), Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), Rubí (Vallès Occidental),  Reus (Baix Camp) i a l’ISPC a Mollet del Vallès.

L’objectiu del curs és capacitar l'aspirant a bomber/a voluntari/ària per fer les tasques de prevenció, extinció d’incendis i salvaments, i, en general, per a intervenir en qualsevol situació d’emergència, amb la finalitat de protegir la vida de la població i reduir les conseqüències del sinistre sobre els béns materials i el medi ambient.

La directora de l’ISPC, Tamara Garcia ha posat en valor el pes dels bombers voluntaris en el conjunt dels Bombers de la Generalitat. ”Des de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ens agrada parlar dels Bombers de Catalunya, on s’inclouen tant els bombers funcionaris i voluntaris de la Generalitat i els Bombers de Barcelona. Tots formen part i són una peça importantíssima en el Sistema de Seguretat Pública de Catalunya”, ha destacat. 

La directora ha fet una menció especial a les 23 dones que formaran part d’aquesta promoció de bomberes voluntàries. “Gràcies per ser avui aquí i demostrar aquesta vocació, gràcies per demostrar que ho podem fer i que ho podem fer bé”, els ha dit. 

Per la seva banda, el subdirector operatiu i cap dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, ha explicat que el model d’emergències en aquest país és un model mixt amb bombers professionals i bombers voluntaris. “És un model que cal reivindicar i defensar perquè aporta una capacitat tècnica i operativa que no aporten altres fórmules, i lluny d’estar en declivi ha de ser potenciat per avançar en molts aspectes si ens el creiem i n’aprofitem les oportunitats”, ha inistit.

Nova convocatòria en marxa

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) té en marxa una nova convocatòria, la BV 90/22, per cobrir 300 noves places de la Secció Activa dels Bombers/eres Voluntaris/àries de la Generalitat de Catalunya. Per a presentar una sol·licitud d’accés, el termini de la qual finalitza el proper 29 d’abril, és necessari estar en possessió del graduat en educació secundària obligatori o qualsevol altre de nivell superior. També cal residir a un màxim de 30 minuts del parc de bombers al qual es vulguin adscriure les persones candidates.

Pel que fa al procés de selecció, les persones aspirants hauran de superar tres fases. En la primera es faran les proves de coneixements específics, aptituds físiques, reconeixement mèdic, test psicotècnic, entrevista personal i coneixement de les llengües catalana i castellana. En aquesta primera fase també es valoraran els mèrits.

Les persones que superin aquesta fase de proves i mèrits passaran a la segona fase, la de formació. Consisteix en un curs de 300 hores lectives a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Un cop superat aquest curs, començarà la tercera i darrera fase, la de 120 hores de pràctiques en un parc de bombers.

Fes-te bombera voluntària

Amb motiu d’aquesta convocatòria, Interior ha posat en marxa una campanya per difondre aquesta convocatòria i promoure vocacions, especialment femenines, ja que el número de dones bomberes voluntàries no arriba actualment al 5%. La campanya també incideix en la vinculació al territori i la proximitat del col·lectiu de bombers/res voluntaris. La difusió de la campanya s’està fent a través de xarxes socials, un vídeo realitzat pels Bombers de la Generalitat, i insercions publicitàries a premsa local i comarcal, entre d’altres accions. També s’ha activat el portal interior.gencat.cat/festebomberavoluntaria .

1  

Imatges

foto 2

foto 2 199

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia