Empresa i Treball

Inauguració Exposició Visions of Catalonia a Venècia

L'exposició d'artesania Visions of Catalonia. Crafting Arts, inicia a Venècia la seva itinerància internacional

query_builder   10 abril 2022 12:43

event_note Nota de premsa

L'exposició d'artesania Visions of Catalonia. Crafting Arts, inicia a Venècia la seva itinerància internacional

Visions of Catalonia. Crafting Art a Venècia
Visions of Catalonia. Crafting Arts a Venècia, en la 2a edició del certamen internacional Homo Faber
  • Artesania Catalunya de la Generalitat, amb la col·laboració de la Delegació del Govern a Itàlia i l’Associació de Galeries d'Art de Catalunya, presenta aquesta mostra en la 2a edició del certamen internacional Homo Faber que se celebra des d’avui 10 d’abril i fins l’1 de maig a Venècia
  • Visions of Catalonia. Crafting Art és una selecció d’obres contemporànies de 31 artesans i artistes catalans, que acull el centre THE ROOM Contemporary Art Space en el marc del programa In Città d’Homo Faber, que proposa conèixer la ciutat de Venècia a través d’una ruta immersiva per diferents espais expositius i tallers artesanals
  • Avui, la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat, Agnès Russiñol i Amat, i el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi Cerri, han inaugurat l’exposició, que es podrà visitar també durant la celebració de la Biennal d’Art de Venècia 2022, per després continuar la seva itinerància al saló Révélations de París

L’exposició Visions of Catalonia. Crafting Arts, inicia a Venècia la seva itinerància internacional. Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, amb la col·laboració de la Delegació del Govern a Itàlia, l’Associació de Galeries d'Art de Catalunya i l’Institut Ramon Llull, presenten aquesta exposició en la 2a edició d’Homo Faber, l’esdeveniment d’artesania més important del món, que organitza la Michelangelo Foundation, des d’avui 10 d’abril i fins  l’1 de maig a la ciutat italiana.

Visions of Catalonia. Crafting Art és una selecció d’obres contemporànies de 31 artesans i artistes catalans, que acull el centre THE ROOM Contemporary Art Space en el marc del programa In Città d’Homo Faber, que proposa conèixer la ciutat de Venècia a través d’una ruta immersiva per diferents espais expositius i tallers artesanals.

Aquest matí la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, Agnès Russiñol i Amat, i el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi Cerri, han inaugurat l’exposició que es podrà visitar també durant la celebració de la Biennal d’Art de Venècia 2022, per després continuar la seva itinerància al saló Révélations de París. En l’acte inaugural també han estat presents els comissaris de la mostra, Mónica Ramon Navarro i Rubén Torres, així com una representació d’artistes que participen a l’exposició.

La directora Agnès Russiñol ha destacat que aquesta actuació s’emmarca en el Pla d’internacionalització d’Artesania Catalunya del CCAM que té per objectiu impulsar la internacionalització de l’art i l’artesania de Catalunya i el seu prestigi i reconeixement. “Volem posicionar i exportar el talent dels artesans catalans al món, i estar a l’Homo Faber és un gran aparador, una gran oportunitat per crear sinergies amb altres països i generar oportunitats de negoci per al sector”, ha ressaltat la directora.

De la seva banda, el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi Cerri, ha destacat que “l'exposició “Visions of Catalonia”, dins d'un context d'enorme prestigi internacional com és Homo Faber a Venècia, representa una gran oportunitat perquè l'artesania de qualitat de Catalunya es doni a conèixer entre els apassionats i professionals italians i de la resta del món, que tindran l’ocasió en aquests dies d’admirar l’excel·lència de la producció catalana en aquest sector”.

Homo Faber, és una exposició internacional que defensa el talent artesanal i que aposta pel paper de l'artesania en la creació d'un futur més sostenible i inclusiu. Aquesta edició compta amb 15 exposicions, més de 400 obres úniques elaborades per 350 dissenyadors i artesans de més de 30 països. A més, enguany aposta pel programa In Città, on hi participa Catalunya.

L’EXPOSICIÓ: VISIONS OF CATALONIA.CRAFTING ART

Aquesta exposició té el seu origen en la Biennal d’Artesania Catalana, iniciativa impulsada per Artesania Catalunya que es va endegar el passat mes de juliol de 2021, amb l’objectiu de posicionar i exportar el talent dels artesans i artistes de Catalunya al món, i potenciar la seva comercialització a nivell internacional. L’exposició consta de peces de 31 creadors que desenvolupen el seu treball a Catalunya. Les peces estan elaborades amb tècniques artesanes, que van des de l’escultura a la joieria, passant pel tèxtil, el gravat, la forja, el paper i el collage, la pedra, el vidre o la ceràmica.

Els 31 artistes seleccionats de l’exposició són: Jordi Aparicio (joieria), Jean Briac (escultura), Brucc (escultura), Ruth Cepedano (ceràmica), Roger Coll (ceràmica), Carme Collell (ceràmica), Lluís Comin (joieria), Germán Consetti (escultura), Mireia Coromina (tèxtil), Rosa Cortiella (ceràmica), Carol Fleischman (tèxtil i gravats), Matilde Grau (escultura), Mia Llauder (ceràmica), Madola (ceràmica), Carla Mañosas (tèxtil), Jordi Marcet — Rosa Vila-Abadal (ceràmica), Melcior Martí, (textil), Montferrer (forja i escultura), Clara Niubò (joieria), Laia Pla (escultura tèxtil), Francesca Poza (gravat), Ramon Puig Cuyás (joieria), Victòria Rabal (paper i tèxtil), Stella Rahola (escultura i instal·lacions), Jordi Ribaudí (cuir), Teresa Rosa (tèxtil), Tura Sanglas (escultura), Aurelio San Pedro (pintura, escultura, collage i mitjans interactius), Joan Serra (ceràmica), Jordi Traveria (pedra i vidre), i Luesma & Vega, (ceràmica i vidre).

Podeu consultar més informació sobre la mostra aquí

Us facilitem les declaracions institucionals de la directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, i del delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi Cerri aquí

Us podeu descarregar imatges audiovisuals de l’exposició aquí

 

7  

Imatges

Imatge de l'exposició Visions of Catalonia. Crafting Arts a Venècia

Imatge de l'exposició Visions of Catalonia. Crafting Arts a Venècia 7224

Imatge de l'exposició Visions of Catalonia. Crafting Arts a Venècia

Imatge de l'exposició Visions of Catalonia. Crafting Arts a Venècia 7602

Imatge de l'exposició Visions of Catalonia. Crafting Arts a Venècia

Imatge de l'exposició Visions of Catalonia. Crafting Arts a Venècia 8006

Imatge de l'exposició Visions of Catalonia. Crafting Arts a Venècia

Imatge de l'exposició Visions of Catalonia. Crafting Arts a Venècia 9687

Exposició Visions of Catalonia. Crafting Arts a Homo Faber

Exposició Visions of Catalonia. Crafting Arts a Homo Faber 8196

La directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, i el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi Cerri, durant la inauguració.

La directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, i el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi Cerri, durant la inauguració. 621

La directora del CCAM Agnès Russiñoli el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi, acompanyats dels comissaris de la mostra.

La directora del CCAM Agnès Russiñoli el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi, acompanyats dels comissaris de la mostra. 1505

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia