Acció Exterior i Unió Europea

XGO

Viatge a París

La consellera Alsina visita París: "L'art, el teatre i l'arquitectura catalanes brillen a la capital francesa"

Alsina és de viatge de treball a la capital francesa

query_builder   10 abril 2022 19:57

event_note Nota de premsa

Viatge a París

La consellera Alsina visita París: "L'art, el teatre i l'arquitectura catalanes brillen a la capital francesa"

Alsina és de viatge de treball a la capital francesa

La titular d’Acció Exterior i Govern Obert ha assistit a la darrera funció de l’obra ’28 i mig’ que la companyia catalana La Perla 29 representava al Théâtre national de la Colline, ha visitat la fira d’art Art Paris amb presència de quatre galeries catalanes, i demà serà a la inauguració de l’exposició de Gaudí al Musée d’Orsay.

XGO
La consellera Alsina, el delegat Josep Maria Galí i el director de l'Institut Ramon Llull Pere Almeda, amb l'equip de La Perla 29.

“La cultura és la millor ambaixadora de Catalunya al món”, ha assegurat la consellera Alsina, que ha afegit que “París és segurament aquests dies la capital europea que acull una representació més àmplia de cultura catalana. L’art, el teatre i l’arquitectura del nostre país brillen a la capital francesa”

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha assistit aquesta tarda a l’última representació al Théatre national de la Colline de París de l’obra 28 i mig, de la companyia La Perla 29, dirigida per Oriol Broggi. 28 i mig està basada en el film de Federico Fellini 8 ½ i és una de les obres més recordades d’aquests 20 anys de la companyia catalana, que la va estrenar el 2013 a Barcelona, a la Biblioteca de Catalunya. El film de Fellini esdevé, en l’obra de La Perla, una recreació i una celebració del món del teatre, la literatura, el cinema i el circ. Oriol Broggi inclou, a més, altres referències més enllà de Fellini, com els poetes Salvador Espriu i Vicent Andrés Estellés, o l’italià Dante Alighieri. 28 i mig s’ha representat a La Colline de París des del 16 de març i aquesta última funció ha omplert la sala gran del teatre amb capacitat per a 700 persones.

La consellera Alsina, en finalitzar l’obra, ha saludat el director, Oriol Broggi, i els actors de l’obra –artistes que actuen, canten i hi toquen diversos instruments, com Clara Segura. Broggi, en conversa amb la consellera, ha emfatitzat la importància que els francesos donen a la cultura, fins al punt que els directors dels teatres nacionals, com La Colline, els nomena directament el president de la República Francesa. Alsina ha posat en valor el fet que un teatre nacional francès programi una obra d’una companyia catalana, i en català.

Al matí, Victòria Alsina ha assistit a l’última jornada de la Fira bianual Art Paris, que s’ha celebrat del 3 al 10 d’abril al recinte efímer del Grand Palais de París. La fira ha comptat amb 130 galeries d’art de més de 20 països que han exposat obres de més de 900 artistes. La consellera ha visitat, entre d’altres, les quatre galeries expositores catalanes, l’Alzueta Gallery de Barcelona, la galeria Marc Domènech també de la capital catalana, i la Galeria Mayoral i Pigment Gallery, que tenen seus a Barcelona i París. En aquesta visita ha pogut contemplar les obres que hi exposen totes quatre, com quadres de Miró, Picasso, Dalí, Tàpies o Barceló. Alsina també ha pogut contemplar una escultura de l’escultor català més internacional en aquests moments, Jaume Plensa, que exposava la Galerie Lelong & Co, i que representa Plensa a nivell internacional.

La consellera d’Acció Exterior assistirà aquest dilluns a la inauguració de l’exposició Gaudí al Musée d’Orsay de París. L’exposició és una coproducció del Museu Nacional d’Art de Catalunya i el museu parisenc i s’exhibirà a l’Orsay fins al 17 de juliol. Es tracta d’una exposició molt àmplia i de gran complexitat, amb més de 600 obres que van des de grans peces de mobiliari o objectes arquitectònics fins a pintures, dibuixos, guixos, fotografies, objectes i material documental del gran arquitecte català Antoni Gaudí.

Alsina ha estat acompanyada del delegat del Govern a França, Josep Maria Galí i Izard. A l’obra a La Colline també hi ha assistit el director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda.

`