Ferrocarrils

FGC

El Funicular de Sant Joan torna a oferir servei diari després de la revisió anual

query_builder   11 abril 2022 10:00

event_note Nota de premsa

El Funicular de Sant Joan torna a oferir servei diari després de la revisió anual

  • Està operatiu cada dia des d’aquest passat dissabte, 9 d’abril, de 10 h a 18 h, amb circulacions cada 15 minuts
FGC
El Funicular de Sant Joan en circulació.


El Funicular de Sant Joan, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha reprès l’oferta de servei comercial aquest passat dissabte, 9 d’abril, després d’estar fora de servei des del 10 de gener per la revisió anual. El Funicular, que fa un recorregut de 503 metres amb un pendent màxim del 65%,  ofereix a les persones visitants una espectacular panoràmica de la muntanya de Montserrat i dona servei cada dia de 10 h a 18 h, amb circulacions cada 15 minuts.

A més del viatge amb funicular, a l’estació superior, situada a gairebé de 1.000 metres d’alçada, s’ubiquen el nou mirador de Sant Joan, inaugurant l’any passat, i el Centre d'Interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, un espai que mostra la història de la formació de la muntanya de Montserrat, les seves condicions climàtiques i la seva fauna i la flora. Així mateix, també és el punt de partida d’excursions i passejos senyalitzats pel Parc Natural.

Coincidint amb la revisió anual del Funicular, i fruit del compromís de Ferrocarrils per la preservació del territori per on circulen els trens turístics que gestiona, s’han realitzat també tasques de millora i estabilització de les parets rocoses per on circula el funicular. Aquestes tasques de millora s’han dividit en dues fases i la segona es realitzarà durant la propera aturada del Funicular de Sant Joan, prevista per al gener de 2023, i consistirà en la instal·lació d’altres sistemes de retenció.

Arribar a Montserrat de la manera més sostenible

El funicular de Sant Joan, així com el de la Santa Cova i el Cremallera de Montserrat, acosten les persones visitants a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. A través d'aquests mitjans de transport sostenibles, les persones visitants tenen l'oportunitat de viure una experiència única en plena natura.

A més, també s’hi pot arribar amb transport públic, a només una hora i mitja des de Barcelona, amb trens accessibles per a persones mobilitat reduïda i amb la possibilitat de comprar el bitllet en línia.

D’altra banda, el Cremallera i Funiculars de Montserrat son transports turístics públics que fan servir el 100% de l’energia elèctrica solar, per la qual cosa es redueixen al màxim les emissions de CO2 i milloren la conservació de l’espai natural on se situen. A més disposen de diversos certificats de qualitat, com el de gestió mediambiental ISO 14001, el Segell de qualitat d’Applus i el Segell Safe Travels de The World Travel Tourism Council (WTTC), que els acrediten com a espais de qualitat turística.

Més informació a: turistren.cat/trens/cremallera-i-funiculars-de-montserrat/

1  

Imatges

Foto

Foto 524

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 301

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia