Territori

Almacelles

Una nova estació d'autobús permetrà millorar el servei de transport públic a Almacelles

query_builder   11 abril 2022 14:58

event_note Nota de premsa

Una nova estació d'autobús permetrà millorar el servei de transport públic a Almacelles

·       Territori i l’Ajuntament signen un conveni per a la construcció i manteniment de la instal·lació

 

·       Les obres es licitaran aquesta primavera i començaran la tardor vinent, amb una inversió prevista d’1,2 MEUR

Almacelles

El  secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i l’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, han signat avui el conveni per a la construcció i manteniment de la nova estació d’autobusos del municipi. La nova parada millorarà la prestació dels serveis d’autobús i la comoditat de les persones usuàries, de manera que afavorirà l’ús del transport públic. Es preveu que les obres, amb una inversió d’1,2 MEUR, comencin la tardor vinent i la nova estació entri en funcionament abans de l’estiu de 2023. Segons el conveni que s’ha formalitzat, la Generalitat impulsarà, finançarà i executarà les obres i l’Ajuntament cedirà el terreny i serà l’encarregat de mantenir la instal·lació.                                        

“El transport públic és descarbonització de la mobilitat i reducció d’emissions, i també és una oportunitat d’intercanvi” entre Almacelles i altres municipis, ha assenyalat el secretari Gavín. Per la seva banda, l’alcaldessa ha remarcat que “Almacelles necessita la nova estació, perquè dignifica una de les parades” d’autobús i ha posat de relleu que “tenim un alt volum de gent que va cap a Lleida i Barcelona”.     

El servei de transport públic d’autobusos d’Almacelles cobreix la comunicació amb Lleida i els pobles propers, mitjançant tres línies. A més, el municipi és un punt de comunicació de mig recorregut per diverses línies que arriben a Barcelona, Osca i Saragossa. La nova estació substituirà una de les parades actualment ubicades al carrer Joan Maragall i s'emplaçarà a una parcel·la ubicada al mateix carrer Joan Maragall, en un solar de 1.700 m2.                                                      

L’estació disposarà d’una platja de 4 andanes pel servei d’estacionament dels autobusos i accés dels passatgers i una àmplia vorera per al moviment i l'espera de les persones usuàries i s’habilitarà un edifici de servei per al passatge, de planta baixa. Gran part de l'espai estarà cobert amb una estructura metàl·lica per a donar confort i protecció a les persones usuàries.

 

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori té redactat el projecte constructiu de la nova parada i licitarà les obres aquesta primavera, amb la voluntat d'iniciar els treballs la tardor vinent, amb un termini d'execució de set mesos. 

3  

Imatges

Fotografia signatura conveni

Fotografia signatura conveni 605

Imatge virtual

Imatge virtual 451

Imatge virtual

Imatge virtual 386

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 398

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia